29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

OnePlus : Πλήττεται (ξανά) από διαροοή δεδομένων

1 min read
OnePlus logo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Την προηγούμενη Παρασκευή, η OnePlus ανέφερε ότι ένα “μη εξουσιοδοτημένο μέλος” απέκτησε πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων πελατών.


Αυτή η βάση δεδομένων περιείχε ονόματα πελατών, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις αποστολής. Ευτυχώς, δεν παραβιάστηκαν πληροφορίες πιστωτικών καρτών ή κωδικών πρόσβασης.

OnePlus logo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες της να είναι επιφυλακτικοί. “Οι χρήστες που επηρεάζονται ενδέχεται να λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, δήλωσε σε ένα φόρουμ.

Ένα παράδειγμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) μπορεί να είναι ένα μήνυμα που προσποιείται ότι είναι από OnePlus και ζητά να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να κάνετε λήψη κάποιου λογισμικού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα αφορά εξαπάτηση για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού ή την υποκλοπή των διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για ψεύτικες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διευθύνσεις URL σε τυχόν επίσημα μηνύματα που λαμβάνουν.

Η OnePlus δεν δήλωσε τον αριθμό των πελατών ή το για πόσο καιρό είχε ο χάκερ πρόσβαση στα δεδομένα τους. Η ομάδα ασφαλείας της OnePlus ανακάλυψε την δραστηριότητα την περασμένη εβδομάδα μετά από παρακολούθηση των συστημάτων της.

hacking germany1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Πραγματοποιήσαμε άμεσα μέτρα για να σταματήσουμε τον εισβολέα και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των δεδομένων μας”, πρόσθεσε η εταιρεία. “Προτού το δημοσιοποιήσουμε, ενημερώσαμε τους χρήστες μας, και αυτή τη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσουμε περαιτέρω το περιστατικό αυτό”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το OnePlus υπέστη παραβίαση δεδομένων. Πριν από ένα χρόνο, περίπου 40.000 πελάτες στην ιστοσελίδα της εταιρείας έχασαν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, χάρη σε έναν χάκερ που έβαλε ένα κακόβουλο λογισμικό στον ιστότοπο OnePlus.net.

Σε απάντηση, η OnePlus δεσμεύθηκε να εφαρμόσει ασφαλέστερη μέθοδο πληρωμής και να διενεργήσει έλεγχο ασφαλείας για την προστασία του ιστότοπου της από μελλοντικές επιθέσεις. Αλλά σαφώς, η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή.

hacked | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η OnePlus ανέφερε ότι θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των συστημάτων της. “Συνεργαζόμαστε με μια παγκοσμίου φήμης πλατφόρμα ασφαλείας τον επόμενο μήνα και θα ξεκινήσει ένα επίσημο bug bounty program μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου”, πρόσθεσε η εταιρεία.

news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα