30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παγώνει το twitter τις μαζικές διαγραφές λογαριασμών που είχε ανακοινώσει

1 min read
109918203 mediaitem1099181991 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Twitter σε πρόσφατη δήλωση ανέφερε ότι θα σταματήσει τη διαδικασία διαγραφής των ανενεργών λογαριασμών που είχε αναγγείλει για τον Δεκέμβριο μετά από την έντονη αντίδραση των χρηστών.


Το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι τώρα δεν θα αφαιρέσει τους λογαριασμούς αυτούς μέχρι να βρει ένα τρόπο να για την “μνημόνευση” των νεκρών χρηστών στο δίκτυο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πήρε αυτήν την απόφαση λόγω κανονιστικών ανησυχιών και είχε σκοπό να απενεργοποιήσει πρώτα λογαριασμούς στην ΕΕ για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

“Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση και θα σας κρατήσουμε όλους ενήμερους”, ανέφερε η εταιρεία σε μια σειρά από tweets που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, το Twitter είχε αρχίσει να επικοινωνεί με χρήστες που δεν είχαν συνδεθεί τους τελευταίους έξι μήνες, προειδοποιώντας τους ότι θα διαγράψουν τους λογαριασμούς τους, εκτός εάν συνδεθούν και συμφωνήσουν με την τελευταία πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Η εταιρεία όμως δεν είχε λάβει υπόψη της την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα προκαλούσε η κατάργηση λογαριασμών που ανήκαν σε χρήστες που είχαν πεθάνει.

Άλλα δίκτυα, όπως το Facebook, προσφέρουν μια διαδικασία που ονομάζεται “μνημόσυνο”, όπου τα επαληθευμένα μέλη της οικογένειας ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να ζητήσουν να διατηρείται στο δίκτυο ο λογαριασμός ενός αποθανόντος χρήστη, αλλά να παγώνεται.

Οι αλληλεπιδράσεις με τον λογαριασμό είναι περιορισμένες, προκειμένου να αποφευχθεί η συρρίκνωση και άλλη κατάχρηση.

Το Twitter δήλωσε ότι θα δημιουργήσει περίπου ένα τέτοιο εργαλείο.

Πρόσθεσε: “Πέραν της συμμόρφωσής μας με το GDPR, μπορούμε να διευρύνουμε την εφαρμογή της πολιτικής αδράνειας στο μέλλον ώστε να συμμορφωθούμε με  τους ισχύοντες κανονισμούς σε όλο τον κόσμο και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας.

bbc

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα