27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

To Facebook ανέφερε ότι αφαιρέθηκαν με επιτυχία 3,2 δισεκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί

1 min read
180327 facebook headquarters sign ew 531p f9e12ebc949dee9739326969b833ed3b.fit 2000w1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook ανέφερε ότι αφαιρέθηκαν 3,2 δισεκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.


Σχεδόν όλοι οι ψεύτικοι λογαριασμοί είχαν εντοπιστεί προτού να έχουν την ευκαιρία να γίνουν “ενεργοί” χρήστες του κοινωνικού δικτύου, έτσι δεν υπολογίζονται στα στοιχεία χρηστών που αναφέρει η εταιρεία τακτικά. Το Facebook εκτιμά ότι περίπου το 5% των 2.45 δισεκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών του είναι ψεύτικο.

Η εταιρεία ανέφερε σε μια έκθεση την Τετάρτη ότι επίσης απέσυρε 18,5 εκατομμύρια περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλική εκμετάλλευσης από την κύρια πλατφόρμα της κατά την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, το Facebook ανέφερε ότι κατήργησε 11,4 εκατομμύρια περιπτώσεις προσβλητικού περιεχομένου τους προηγούμενους έξι μήνες. Η εταιρεία λέει ότι αρχίζει να ενεργεί προληπτικά  ώστε να εντοπίζει εγκαίρως περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, εξτρεμιστικού περιεχομένου και άλλου ακατάλληλου υλικού.

Το Facebook επίσης καταπολεμά και την τρομοκρατική προπαγάνδα. Οι προγενέστερες εκθέσεις της περιελάμβαναν μόνο δεδομένα για την Αλ Κάιντα, το ISIS και τις θυγατρικές τους. Η τελευταία έκθεση δείχνει ότι το Facebook ανιχνεύει υλικό που δημοσιεύτηκε από εξωστιστικές ομάδες που δεν ανήκουν στην ISIS ή την Αλ Κάιντα σε χαμηλότερο ποσοστό από αυτούς τους δύο οργανισμούς.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αφαιρέθηκαν από την Instagram 1,3 εκατομμύρια περιπτώσεις γυμνού παιδικού περιεχομένου και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, πολλά από τα οποία πριν ακόμα προλάβουν να τα δουν άνθρωποι.

nbcnews

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα