29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft αποκαλύπτει το νέο σχέδιο ασφαλείας για τα Windows

1 min read
Microsoft Secure Core GameWorld 87 15717455121 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στα πρότυπα του Xbox.


Η Microsoft ανακοινώσε ένα νέο σύστημα ασφαλείας που θέλει να εφαρμόσει στα Windows PC της.

Η εταιρία επισημαίνει ότι η ανανέωση της στοχεύει κυρίως την αναβάθμιση του firmware level, καθώς οι hackers στρέφουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή τους στο fireware system παρά στα υπόλοιπα κενά του συστήματος των Windows. Διεθνώς τα συστήματα firmware σχετίζονται με το BIOS. Ωστόσο η Microsoft αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί το Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), το οποίο τεχνικά είναι διαφορετικό από το BIOS, αλλά και τα δυο βασίζονται σε παρόμοιο σύστημα.

Οι επιθέσεις των hackers στο firmware έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να περνούν απαρατήρητες από το clean up του συστήματος ασφαλείας με αποτέλεσμα να τους δίνουν περαιτέρω πρόσβαση. Η Microsoft ανακοίνωσε πως τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες που αποκόμισε από την Διεθνή Βάση Δεδομένων Ευπάθειας Συστημάτων. Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι το νέο της σύστημα θα είναι συμβατό με Intel, AMD, Qualcomm και OEM, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη για την πλήρη υποστήριξη σε όλα τα συστήματα που συνεργάζεται. Η Microsoft δήλωσε τα εξής:

” Χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα hardware για AMD, Intel και Quancomm, τα Windows 10 θα λάβουν ένα νέο System Guard Secure Launch ως λύση για την ασφάλεια των πυρήνων των συσκευών. Το System Guard χρησιμοποιεί Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM) δυνατότητες που έχει σχεδιαστεί για όλες τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε και τα νέα τους προϊόν. Το σύστημα θα ενεργοποιηθεί και στην συνεχεία θα εγκατασταθεί στο hardware με σκοπό τα συστήματα να ξεκινούν με έναν πιο ασφαλή τρόπο, με σκοπό τόσο ο επεξεργαστής όσο και το υπόλοιπο σύστημα να φτάνουν στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας, ακολουθόντας έναν αξιόπιστο κώδικα.”

Ωστόσο ο υπεύθυνος για τα συστήματα ασφαλείας της Microsoft, David Weston επιβεβαίωσε την προσπάθεια της εταιρίας με τις δηλώσεις του: “Το σύστημα θα περιέχεται στον CPU και όχι στο firmware του συστήματος. Εάν προκύψει κάποια καθυστέρηση του συστήματος με αυτό τον τρόπο, θα απενεργοποιήσουμε τα πάντα. Οπότε θέλουμε να φτιάξουμε ένα fireware σε συνεργασία με το σύστημα δημιουργώντας έναν κύκλο εμπιστοσύνης”.

Η Microsoft φαίνεται να βασίζεται πάνω στο πολύ σκληρότερο σύστημα ασφαλείας που έχει το λογισμικό του Xbox, είπε ο Weston.

” Το Xbox εφαρμόζει ήδη ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας για πιθανές απειλές στο σύστημα του ακόμα και εκτός των παιχνιδιών. Δεν θέλουμε χρηστές να χακάρουν το Xbox και να παίζουν δικά τους παιχνίδια. Όταν μιλάμε για τον τομέα εκτός των παιχνιδιών, θέλουμε ακριβώς την ιδία ασφάλεια ώστε αυτός που επιτίθεται να μην έχει πρόσβαση στους κώδικες του συστήματος μας. Πήραμε το μάθημα μας και θα εφαρμόσουμε τα κατάλληλα μέτρα μαζί με τους προμηθευτές των επεξεργαστών και στα Windows”.

Να σημειωθει ότι οι Secured-coresέχουν ήδη κυκλοφορήσει σε προϊόντα των Dell, Dunabook, Lenovo και Panasonic. Αντίθετα η κυκλοφορία τους για τους υπόλοιπους υπολογιστές δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Πηγή: GameWorld.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα