Το Internet Archive προσθέτει ακόμη 2500 παιχνίδια DOS στην «playable» βάση δεδομένων του

Από το 2013, οι ήρωες του Internet Archive κάνουν ότι μπορούν για να μην χαθούν τα παλαιά και εγκαταλελειμμένα παιχνίδια για κονσόλες και υπολογιστές.

Το 2014, το Internet Archive ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα για να διατηρήσει ζωντανά πολλά δημοφιλή παιχνίδια από κονσόλες, arcade machines και PC.

Στα τέλη του 2014 προστέθηκαν περισσότερα από 900 παιχνίδια για κονσόλες όπως είναι οι Atari 2600 και Sega Genesis (Mega Drive) και στις αρχές του 2015, «ανέβασε» στη βάση δεδομένων σχεδόν 2300 παιχνίδια MS-DOS –ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα Gods and Tongue of the Fatman, Prince Of Persia, Oregon Trail, Metal gear, Wolfenstein 3D κ.ά- τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω του browser που χρησιμοποιείτε.

Τώρα, τα Internet Archive προσθέτει στη βάση δεδομένων του ακόμη 2500 παιχνίδια DOS, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται «διαμαντάκια» όπως το The Lost Vikings, ένα από τα πρώτα παιχνίδια της Blizzard (τότε γνωστή ως Silicon & Synapse), το Loom της LucasArts, το The Elder Scrolls Adventures: Redguard, το παιχνίδι που κυκλοφόρησε η Bethesda πριν ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο The Elder Scrolls III: Morrowind το 1998.

Ο Jason Scott από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Internet Archive επεσήμανε ότι ορισμένα από τα παιχνίδια, κυρίως εκείνα που κυκλοφόρησαν σε CD-ROM, ενδέχεται να χρειαστεί να περάσει λίγος χρόνος για να φορτώσουν, ιδιαίτερα αν έχετε αργή σύνδεση στο Internet. Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα εδώ.

Πηγή: insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2966