19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Samsung θα διορθώσει το bug με την αναγνώριση αποτυπωμάτων του Galaxy S10 που επιτρέπει το ξεκλείδωμα από τον καθένα

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι κάτοχοι του Galaxy S10 θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο έγινε γνωστό σήμερα μετά από αναφορά βρετανού χρήστη.

Το πρόβλημα ασφαλείας ανακαλύφθηκε μετά την εγκατάσταση μιας προστασίας οθόνης κόστους $3.50 στο Galaxy S10, και η οποία επιτρέπει την πρόσβαση στα ενδότερα της συσκευής αφού ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων αναγνωρίζει κάθε σχετικό αποτύπωμα σαν αυτό του κατόχου της συσκευής. Η πηγή του προβλήματος φαίνεται να είναι το κενό που δημιουργείται μεταξύ της οθόνης και του προστατευτικού αυτοκόλλητου, και το οποίο όπως όλα δείχνουν επηρεάζει την αξιοπιστία του υπερηχητικού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Samsung με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στη σειρά Galaxy S10 αναφέροντας ότι «γνωρίζει το πρόβλημα και σύντομα θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού η οποία θα το διορθώνει». Μέχρι τότε, πολλές εταιρείες όπως η Κορεατική τράπεζα KaKaoBank προτείνουν στους πελάτες τους να απενεργοποιήσουν την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος μέχρι η Samsung να κυκλοφορήσει την αναβάθμιση. Με την κυκλοφορία του Galaxy S10 τον περασμένο Μάρτιο, η νοτιοκορεατική εταιρεία ενημέρωνε ότι ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη, είναι ένας από τους πιο ασφαλής βιομετρικούς τρόπους πρόσβασης σε ένα smartphone, πιο ασφαλής από έναν παραδοσιακό 2D αναγνώστη που συναντάμε στα περισσότερα smartphones, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο περίγραμμα ενός δακτυλικού αποτυπώματος.

Το περασμένο διάστημα, η Samsung έχει εκφράσει την αντίθετη γνώμη της από τη χρήση προστατευτικών στην οθόνη των συσκευών της, όμως η δυνατότητα να «ξεγελάσει» μια φθηνή τέτοια προστασία το βιομετρικό τρόπο εισαγωγής στη συσκευή, φανερώνει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας.

Πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα