24 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Mark Zuckerberg Κανείς δεν αξίζει να είναι δισεκ/ούχος, αλλά είναι χρήσιμο

1 min read
Mark Zuckerberg1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc., Mark Zuckerberg, είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, και τελευταία ρωτήθηκε από έναν υπάλληλο να πάρει θέση στον ισχυρισμό του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Bernie Sanders, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι.

Ο Mark Zuckerberg παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν:

Κανείς δεν αξίζει τόσα πολλά χρήματα. Νομίζω ότι αν κάνεις κάτι καλό, θα ανταμειφθείς, αλλά σκέφτομαι ότι ένα μέρος του πλούτου που μπορεί να συσσωρευτεί είναι παράλογο. (No One Deserves to Have That Much Money)

Ο Zuckerberg, ο οποίος έχει ένα δίκτυο καθαρής αξίας 69,4 δισ. δολαρίων, πήρε μέρος το βράδυ της Πέμπτης σε μια εσωτερική συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A) που αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο κοινό. Ο υπάλληλος της εταιρείας που έκανε την ερώτηση στον Mark Zuckerberg ανέφερε ότι είναι «ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ για αυτό το θέμα».

Ο συνιδρυτής του Facebook εξήγησε ότι το φιλανθρωπικό επενδυτικό του ίδρυμα, μια πρωτοβουλία της γυναίκας του Chan Zuckerberg, επενδύει σε επιστημονικές εξελίξεις με στόχο την εξάλειψη όλων των ασθενειών τον επόμενο αιώνα. Τα projects με τα οποία ασχολείται το ίδρυμα θα μπορούσε να αναπτυσσόταν αργότερα ή να μην πραγματοποιούνταν ποτέ με δημόσιο χρήμα, ανέφερε ο Zuckerberg, προσπαθώντας να μας πείσει ότι η «κατάρα» του να είσαι δισεκατομμυριούχος μπορεί να είναι και χρήσιμη.

«Η πρόταση ότι όλα αυτά τα ρήματα θα πρέπει να γίνουν δημόσια, νομίζω, ότι θα στερήσουν από την αγορά και τον κόσμο ποικίλες διαφορετικές προσπάθειες» ανέφερε ο Mark Zuckerberg στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Για την ιστορία την Τρίτη που μας πέρασε, ο Sanders παρουσίασε μια πρόταση για έναν αυστηρότερο νόμο φορολογίας στους δισεκατομμυριούχους, που είχε σαν στόχο τον συσσωρευμένο πλούτο ενός ατόμου και όχι μόνο το ετήσιο εισόδημα.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα