23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χακάρισμα χιλιάδων λογαριασμών χρηστών της Yahoo από πρώην υπάλληλο της

1 min read
ap 16279784623274 dafd8effce5bb934893011612cd18218.fit 2000w1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ένας πρώην μηχανικός λογισμικού της Yahoo καταδικάστηκε τη Δευτέρα για παραβίαση χιλιάδων λογαριασμών χρηστών της Yahoo αναζητώντας σεξουαλικές εικόνες και βίντεο, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και δικαστικά έγγραφα.

Ο Reyes Daniel Ruiz, 34 ετών, από το Tracy της Καλιφόρνια, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια και πρόστιμο 250.000 δολαρίων με την κατηγορία “παράνομη εισβολή σε υπολογιστές τρίτων”, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας David L. Anderson σε μια δήλωση του δήλωσε ότι ο Ruiz παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα της Yahoo και να χακάρει περίπου 6.000 λογαριασμούς Yahoo, στοχεύοντας κυρίως σε λογαριασμούς που ανήκουν σε πιο νέες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών του φίλων και συναδέλφων.

Μόλις αποκτούσε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ο Ruiz χρησιμοποιούσε τα διαπιστευτήρια τους για να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς που είχαν σε άλλες υπηρεσίες όπως στο iCloud, Facebook, Gmail, DropBox αναζητώντας πιο ευαίσθητες εικόνες και βίντεο, δήλωσε ο Anderson.

Όταν η Yahoo εντόπισε τη δραστηριότητά του, τότε ο κατηγορούμενος κατέστρεψε αμέσως τον υπολογιστή του και το σκληρό δίσκο στον οποίο είχε αποθηκεύσει όλο το κλεμμένο υλικό, δήλωσε ο Άντερσον.

Ωστόσο το κατηγορητήριο, το οποίο παραδόθηκε τον Απρίλιο στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ, σφραγίστηκε αρχικά και πολλές λεπτομέρειες παρέμειναν με ερωτηματικά στο δικαστικό δελτίο τη Δευτέρα.

πηγή

George S. Metallidis

techlog.gr – νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα