20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Play Pass δεν είναι η απάντηση του Android στο Apple Arcade

1 min read
Google Play Pass.jpg.f461503f78a063b9326c3d3e3de9c64c1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες, με τη Google να ανακοινώνει σήμερα μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για mobile παιχνίδια, με την ονομασία Google Play Pass.

Με μηνιαίο κόστος $4,99, η Google παρέχει μέσω της υπηρεσίας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει πρόσβαση από το Android smartphone ή tablet του, σε περίπου 350 παιχνίδια και εφαρμογές, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς οποιαδήποτε ανάγκη αγοράς εντός του παιχνιδιού. Αρχικά η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ ενώ άλλες χώρες θα έχουν πρόσβαση σ’ αυτή «σύντομα». Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το Google Play Pass, θα έχουν στη διάθεσή τους 10 ημέρες να το κάνουν πριν αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην αγορά συνδρομής ή όχι.

Αν και έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την υπηρεσία Apple Arcade με μηνιαίο κόστος $4,99, το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί η Google έχει σημαντικές διαφορές όπως το γεγονός ότι περιλαμβάνει και εφαρμογές εκτός από παιχνίδια όπως το Accuweather. Ίσως σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν βοηθάει οικονομικά την ανάπτυξη κανενός παιχνιδιού από αυτά που περιλαμβάνονται στη διαθέσιμη βιβλιοθήκη, και ούτε απαιτεί αποκλειστικότητα παρουσίας μόνο στη δική της υπηρεσία.

Όλα τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία, υπάρχουν διαθέσιμα και στο Google Play για μεμονωμένη αγορά, όπως τα Stardew Valley, LIMBO, Knights of the Old Republic, Monument Valley 2, και Terraria. Φυσικά ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει κάθε παιχνίδι στην Android συσκευή του χωρίς να χρειάζεται να είναι online, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κοινό στοιχείο με μια άλλη συνδρομητική gaming υπηρεσία της Google, το Stadia που θα λανσαριστεί μέσα στο Νοέμβριο.

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα