29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple αντεπιτίθεται στην Google και υπερασπίζεται την ασφάλεια του iOS

1 min read
Apple360ScreenPatent1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Λίγο καιρό πριν, η Google αποκάλυψε ορισμένα ευρήματά της, σύμφωνα με τα οποία αποδείκνυε ότι το οικοσύστημα της Apple δεν είναι τόσο ασφαλές όσο ισχυρίζεται η εταιρεία. Τώρα όμως η Apple απαντάει στην Google υπερασπιζόμενη την ασφάλεια του λειτουργικού της συστήματος iOS, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τις κατηγορίες που τις προσάπτουν.

Η Apple, μέσω επίσημου δελτίου τύπου, δήλωσε ότι τα θέματα ασφαλείας που παρουσίασε στην αναφορά της η Google, ορίζονται ως μεγάλης κλίμακας. Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι, καθώς επηρέασαν «λιγότερους από δώδεκα ιστότοπους που επικεντρώνονται σε περιεχόμενο που σχετίζεται με την κοινότητα του Uighur.»

Ενώ διευκρίνισε την έκταση της επίθεσης, η Apple δήλωσε επίσης ότι δίνει πάντα τη μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια των χρηστών της, όποια κι αν είναι η φύση των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η Apple πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί της Google είχαν σαν στόχο να επηρεάσουν αρνητικά τους χρήστες του iOS και να τους τρομάξει σε σχέση με την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, η Apple διευκρίνισε ότι τα ελαττώματα ασφαλείας υπήρχαν για μόλις δύο μήνες κα όχι δύο χρόνια όπως ισχυρίστηκε η Google. Η εταιρεία έλυσε το ζήτημα εντός 10 ημερών το Φεβρουάριο, όταν τα ανακάλυψε.

Τα ελαττώματα ασφαλείας της Apple

Υπενθυμίζουμε ότι οι αναλυτές του Project Zero της Google αποκάλυψαν ότι οι κακόβουλες ιστοσελίδες ήταν σε θέση να προσβάλουν τα iPhone, κάτι που συνέβαινε για δύο χρόνια.

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι οι χρήστες iOS συσκευών θα μπορούσαν εύκολα να παγιδευτούν, καθώς από τη στιγμή που θα επισκέπτονταν τους κακόβουλους ιστότοπους, το κακόβουλο λογισμικό τους προσβάλει και τα δεδομένα χρηστών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Περίπου 14 δυσλειτουργίες ασφαλείας εντοπίστηκαν στην έρευνα, με τις περισσότερες από τις οποίες να βρίσκονται στο Safari. Η έκθεση ισχυρίστηκε επίσης ότι τα τρωτά σημεία ασφαλείας υπάρχουν στις εκδόσεις iOS 10 και την iOS 12.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι τα ελαττώματα ασφαλείας του iOS δεν επηρέασαν μόνο τους χρήστες iOS, αλλά και συσκευές Android και Windows.

Η Apple δεσμεύεται για την ασφάλεια των χρηστών

Εκτός από τις διευκρινίσεις, η Apple επιβεβαίωσε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά της. Επιπλέον δήλωσε ότι η ασφάλειά της παραμένει «ασύγκριτη», καθώς φροντίζει ανα πάσα στιγμή για την ασφάλεια του λογισμικού και του υλικού της.

Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι η Apple παραμένει πιστή στις διευκρινίσεις της και συνεχίζει να είναι ασφαλής.

πηγή secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα