26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βρείτε το χαμένο σας iPhone,iPad ή Mac ακόμα και αν είναι offline

1 min read
find my ios 131 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple εδώ και καιρό με την εφαρμογή Find My iPhone μπορείτε να εντοπίσετε την χαμένη σας συσκευή.

Ωστόσο, με το iOS 13 και το macOS Catalina, η πλατφόρμα Find My iPhone της Apple αναβαθμίζεται σε “Find My”.

Η νέα εφαρμογή Find My είναι διαθέσιμη στα iOS 13 και MacOS Catalina και ενσωματώνει την εφαρμογή “Find My Friends”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε όλες τις συσκευές σας, αλλά και όλους τους φίλους σας οι οποίοι έχουν κοινή χρήση τοποθεσίας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Find My είναι η υποστήριξη για εντοπισμό συσκευών ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι αν χάσετε τη συσκευή Apple, θα μπορείτε να την εντοπίσετε ακόμη και αν είναι εκτός σύνδεσης.

Δείτε πώς η Apple περιγράφει την υποστήριξη θέσης εκτός σύνδεσης στη νέα εφαρμογή “Find My”:

Εντοπίστε μια συσκευή που λείπει ακόμα κι αν δεν είναι συνδεδεμένη με Wi-Fi ή κινητό χρησιμοποιώντας την τοποθεσία που προέρχεται από πλήθος χρηστών. Όταν επισημάνετε τη συσκευή σας ως missing/χαμένη και μια άλλη συσκευή χρήστη της Apple βρίσκεται κοντά, μπορεί να εντοπίσει το σήμα Bluetooth της συσκευής σας και να αναφέρει την τοποθεσία της σε εσάς. Η επικοινωνία είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη από άκρη σε άκρη, έτσι προστατεύεται το απόρρητο όλων.

Ωστόσο, ως μέρος του πλαισίου προστασίας της ιδιωτικής ζωής του Find My, υπάρχει μία ακόμη παράμετρος. Για να ξεκλειδώσετε τη θέση μιας χαμένης συσκευής, πρέπει να είστε κάτοχος μιας άλλης συσκευής της Apple. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δεύτερο προϊόν της Apple είναι αυτό που κατέχει το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση της θέσης μιας συσκευής εκτός σύνδεσης.

Κάθε μία από τις συσκευές σας της Apple εκπέμπει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κλειδί που μπορεί να εντοπιστεί από τις κοντινές συσκευές της Apple. Ουσιαστικά, κάθε συσκευή μετατρέπεται σε φάρο και οι συσκευές όλες αναπηδούν η μία στην άλλη. Οι συσκευές Apple κοντά σας μεταφέρουν την τοποθεσία της συσκευής σας – πλήρως κρυπτογραφημένη – επιτρέποντάς σας να την παρακολουθείτε, ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης.

Νωρίτερα φέτος το Wired αναφέρει πώς το Find My θα λειτουργήσει στον πραγματικό κόσμο, διατηρώντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων:

Όταν θέλετε να βρείτε τον κλεμμένο φορητό σας υπολογιστή, μεταβείτε στη δεύτερη συσκευή Apple – ας πούμε ένα iPad – που περιέχει το ίδιο ιδιωτικό κλειδί με το φορητό υπολογιστή και έχει δημιουργήσει την ίδια σειρά περιστρεφόμενων δημόσιων κλειδιών. Όταν πατήσετε το κουμπί για να βρείτε το φορητό υπολογιστή σας, το iPad μεταφορτώνει το ίδιο hash του δημόσιου κλειδιού στην Apple ως αναγνωριστικό στοιχείο, έτσι ώστε η Apple να μπορεί να ψάξει μέσω των εκατομμυρίων αποθηκευμένων κρυπτογραφημένων τοποθεσιών και να βρει το αντίστοιχο hash.

Πώς να εντοπίσετε μια συσκευή με το Find My στο iOS 13 και MacOS Catalina

Ανοίξτε την εφαρμογή “Find My” σε μια συσκευή Apple
Αγγίξτε την καρτέλα “Συσκευές/Devices” στο κάτω μέρος
Αναζητήστε τη συσκευή σας στη λίστα και στο χάρτη
Αγγίξτε τη και μπορείτε να παίξετε έναν ήχο, να τη χαρακτηρίσετε ως χαμένη αλλά και να τη διαγράψετε

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, το MacBook Air βρίσκεται εκτός σύνδεσης, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται ενεργό λόγω των νέων δυνατοτήτων του iOS 13 και του macOS Catalina. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν παρατηρούν τι συμβαίνει στο background της εφαρμογής Find My – αλλά σίγουρα θα είναι ευγνώμονες γι ‘αυτό.

Αυτό που έκανε η Apple με αυτή τη νέα εφαρμογή Find My – συγκεκριμένα η δυνατότητα παρακολούθησης συσκευών εκτός σύνδεσης – δεν είναι τίποτα λιγότερο αξιοσημείωτο. Είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο ότι η Apple μπόρεσε να το κάνει με τρόπο που προστατεύει πλήρως την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Στην ιδανική περίπτωση, η υποστήριξη εκτός σύνδεσης για το Find My θα αυξήσει περαιτέρω τις δυνατότητες που έχετε στη διάθεση σας για να εντοπίσετε μια χαμένη συσκευή.

Πάντως όπως είχαμε αναφέρει και σε αντίστοιχο προγενέστερο άρθρο για Android συσκευές Μην αναζητήσετε τους κλέφτες. Το πιο συνετό είναι να ενημερώσετε την αστυνομία.

9to5mac.com

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα