29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei θα ανακοινώσει επίσημα το Kirin 990 SoC στις 6 Σεπτεμβρίου

1 min read
kirin.png.7754e843eaa09beb4e986e9b61f8ec4c1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei επιβεβαίωσε ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης IFA, στις 6 Σεπτεμβρίου, θα αποκαλύψει επίσημα το νέο SoC της θυγατρικής της HiSilicon, Kirin 990.

Η Κινέζικη εταιρεία μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα ένα μικρής διάρκειας βίντεο που αποκαλύπτει ότι το νέο της «system-on-chip» θα έχει δυνατότητες 5G, ωστόσο το σχετικό modem δεν διευκρινίζεται ότι είναι ενσωματωμένο στο chip (στο παρελθόν κάποιες φήμες ήθελαν το 5G modem να είναι ενσωματωμένο). Το Kirin 990 θα κατασκευαστεί από την TSMC με μέθοδο ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας 7nm (EUV) που παρέχει 20% υψηλότερη «πυκνότητα» transistor και αυξημένη ενεργειακή αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με φήμες, το νέο SoC θα επιτρέπει την εγγραφή βίντεο ανάλυσης 4K με 60 καρέ το δευτερόλεπτο – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Kirin SoC. Επίσης αναμένεται η μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που βασίζεται στην αρχιτεκτονική της Huawei, Da Vinci, να είναι αρκετά βελτιωμένη ενώ επιπλέον οι πυρήνες, τόσο της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας όσο και της μονάδας επεξεργασίας γραφικών να βασίζονται στους πλέον σύγχρονους πυρήνες της ARM.

Το νέο Kirin 990 SoC αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά με τη σειρά Mate 30 και αργότερα, όπως συνηθίζεται από τη Κινέζικη εταιρεία, θα το βρούμε και στο εσωτερικό της επερχόμενης P40-series.

πηγή https://www.insomnia.gr/articles/hardware/huawei/kirin-990-soc-ifa-2019/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα