24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εργαζόμενοι στην Ιρλανδία που άκουγαν 1000 Siri καταγραφές ανά βάρδια έχασαν την δουλειά τους

1 min read
cropped how to stop apple from listening siri recordings1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple και η ψηφιακή βοηθός Siri δημιούργησαν αρκετά πρωτοσέλιδα στις αρχές του μήνα όταν μια αναφορά ανέδειξε πως η Apple είχε προσλάβει εργαζομένους μέσω εργολάβων για να ακούνε και να κάνουνε review σε ηχητικά κλιπ από συνομιλίες της Siri με τους καταναλωτές.

Η Apple απάντησε σε αυτά τα δημοσιεύματα σταματώντας άμεσα αυτά την διαδικασία. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα ολόκληρες ομάδες εργαζομένων από την μια μέρα στην άλλη να μείνουν χωρίς δουλειά.

Η εφημερίδα The Irish Examiner μίλησε με κάποιους από αυτούς τους εργαζομένους στο Cork της Ιρλανδίας για το πως επηρεάστηκαν από αυτή την απόφαση.

Η Apple χρησιμοποίησε αυτούς τους εργαζομένους για να αξιολογήσει τις αποδόσεις της Siri με την εταιρεία να αναφέρει πως τυχαία διάλεγε το 1% όλων των Siri συνομιλιών καθημερινά και όλες οι καταγραφές αυτές ήταν ανώνυμες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο κάθε εργαζόμενος θα έπρεπε να ακούει περί τα 1000 κλιπ ήχου της Siri σε κάθε βάρδια με κάθε κλιπ να είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα σε διάρκεια.

Συνολικά φέρεται να έχασαν την δουλειά περί τα 300 άτομα μετά την απόφαση της Apple να βάλει φρένο σε αυτή την διαδικασία αξιολόγησης.

Σε δήλωση της η Apple ανέφερε πως δούλευε πολύ κοντά με τους εργολάβους συνεργάτες της έτσι ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους καταναλωτές.

Παρόμοιες υποθέσεις είχαν δει στο φως της δημοσιότητας και για τις εταιρείες Amazon, Microsoft και Google για τις ψηφιακές βοηθούς τους.

Η Apple σε μελλοντική έκδοση του λογισμικού της θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν αν θέλουν να έχουν καταγραφή των συνομιλιών τους ή μη.

πηγή https://appleworldhellas.com/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%81%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b1/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα