Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Νότια Κορέα έχει ήδη 260.000 συνδρομητές 5G

1 min read
5G1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η τεχνολογία 5G εξελίσεται διαρκώς με γοργούς ρυθμούς κυρίως σε μέρη της Ασίας και της Ευρώπης. Παρόλο που το 5G θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα ακόμη έτος για να ωριμάσει πλήρως, η εφαρμογή του όπως είναι γνωστό έχει ήδη ξεκινήσει στη Νότια Κορέα.

Τον Απρίλιο του 2019, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε εμπορικά την τεχνολογία 5G. Την ώρα που μιλάμε, η κάλυψη 5G στη Νότια Κορέα εξακολουθεί να περιορίζεται στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας έχουν τώρα 260.000 χρήστες 5G.

Σύμφωνα με αναφορές, μεταξύ των τριών μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας, η Korea Telecom (KT) κατέχει ηγετική θέση και έχει περίπου 100.000 χρήστες, ενώ η SK Telecom και η LG Uplus δεν έχουν ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των 5G πελατών τους.

Η γρήγορη ώθηση του 5G προκάλεσε επίσης κάποια προβλήματα στους πρώτους χρήστες. Η έκθεση ανέφερε ότι η πρώτη συσκευή με δυνατότητα 5G, το Samsung Galaxy S10 5G, είχε προβλήματα συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών, η χώρα έχει πλέον περισσότερους από 54.000 σταθμούς βάσης 5G, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της κάλυψης του δικτύου.

Ένα από τα μειονεκτήματα του δικτύου 5G είναι ότι χρειάζεται πολλούς σταθμούς βάσης. Εάν δεν υπάρχουν αυτοί οι σταθμοί, τότε η κάλυψη του δικτύου μπορεί να είναι χαμηλή.

Πέρασε μόνο ένας μήνας από τότε που η Νότια Κορέα κυκλοφόρησε επίσημα το 5G και αναμένεται η κάλυψη του δικτύου να αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο των ημερών.

gizchina

Technode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα