26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Άρχισαν τα προβλήματα 5G για το Samsung Galaxy S10 5G

1 min read
30743 42312 2913 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Άρχισαν τα όργανα σήκω από τη θέση σου…. εε χμμμ ας σοβαρευτούμε. https://www.youtube.com/watch?v=MCNSAUrPfQU

Ορισμένοι χρήστες του περιβόητου Samsung Galaxy S10 5G παραπονέθηκαν ότι τα smartphone τους κατά την αλλαγή δικτύου από 5G σε LTE παρουσίασαν έντονη δυσλειτουργία. Το Galaxy S10 5G, το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου ως το πρώτο 5G smartphone στον κόσμο, είχε και άλλα όμως προβλήματα, όπως η περιορισμένη κάλυψη υπηρεσίας 5G και η χαμηλή ταχύτητα.

Οι συγκεκριμένοι χρήστες παραπονέθηκαν ότι όταν το Galaxy S10 5G άλλαζε κάλυψη σήματος από 5G σε σήμα LTE, αποσυνδεόταν από την υπηρεσία δεδομένων . Αυτό συνέβη στους συνδρομητές και των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Κορέα από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιεύσεις στις κοινότητες του Διαδικτύου στις 9 Απριλίου.

Σε περιοχές όπου δεν ανιχνεύεται 5G σήμα, το Galaxy S10 5G αναμένεται όπως γίνεται συνήθως, να αλλάζει αυτόματα σε σήμα LTE. Όμως αντ’ αυτού το συγκεκριμένο smartphone έχανε τη συνδεσιμότητα του με το διαδίκτυο και αρκετές φορές αναγκάστηκαν οι χρήστες να επανεκκινήσουν τις συσκευές τους για να συνδεθούν ξανά στο δίκτυο.

Είναι φυσιολογικό τα smartphone να αλλάζουν σήμα από 5G και 4G και φυσικά χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι χρήστες καθώς δεν γίνεται αντιληπτά τα φαινόμενα καθυστέρησης και buffering κατά την εναλλαγή δικτύου μεταξύ 3G και 4G. Το Galaxy S10 5G συνδέεται αυτόματα σε μία κεραία 4G και μία κεραία 5G για την ταυτόχρονη λήψη σημάτων 4G όπου δεν υπάρχει επικοινωνία 5G.

Οι καταγγελίες καταναλωτών ωστόσο αυξήθηκαν όμως και οι τρεις φορείς κινητής τηλεφωνίας αλλά και ο κατασκευαστής δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί τους. Η Samsung Electronics προέβει πάντως  σε μία ενημέρωση λογισμικού του smartphone για την ταχύτερη λήψη σημάτων σταθμών βάσης στις 6 Απριλίου, αλλά οι καταναλωτές δήλωσαν ότι η σύνδεση στο Διαδίκτυο LTE δεν ήταν ακόμα ομαλή στις συσκευές που είχαν λάβει την ενημέρωση.

Η SK Telecom και η LG U + δήλωσαν ότι έκαναν και αυτοί με τη σειρά τους όποιες αναβαθμίσεις απαιτούνται στους σταθμούς βάσης των καθώς το πρόβλημα συνέβη κατά το ντεμπούτο λειτουργίας των υπηρεσιών 5G. Οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέφεραν πάντως ότι μετά τις ενημερώσεις δεν είχαν κάποιο θέμα και δεν υπήρχαν άλλες τέτοιου είδους καταγγελίες. “Δεν έχουμε λάβει ποτέ κάποια παράπονα και δεν είχαμε κανένα τέτοιο πρόβλημα”, δήλωσε ο KT. “Ξεπεράσαμε τους 30.000 συνδρομητές στις 5:50 μ.μ. τη δεύτερη ημέρα της εκτόξευσης του Galaxy S10 5G, δήλωσε ο KT,

“Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αποτυχίας των τερματικών σταθμών να αλλάξουν ομαλά από έναν τρόπο υπηρεσίας σε άλλο”, δήλωσε ένας υπάλληλος μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, η Samsung Electronics δήλωσε ότι έχει ήδη παράσχει όλες τις ενημερώσεις λογισμικού που θα μπορούσε να κάνει.

Ένας ειδικός της βιομηχανίας δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των σταθμών βάσης 5G που είναι ακόμα μικρός, αλλά η εργασία βελτιστοποίησης του δικτύου επικοινωνίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, έτσι ώστε οι σταθμοί βάσης δεν έχουν ομαλότητα και αξιοπιστία στην επικοινωνία.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα