Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

pCloud: Αξίζει να το χρησιμοποιήσετε

1 min read
samuel zeller 118195 unsplash1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Υπάρχει ένας συνωστισμός θα λέγαμε μεταξύ του Dropbox, του Google Drive, του Microsoft OneDrive και του iCloud Drive όπου και η αποθήκευση cloud είναι μία μεγάλη ιστορία και όμως, μια μικρή ελβετική εταιρεία που ονομάζεται pCloud κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 9 εκατομμύρια χρήστες τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία έφθασε πρόσφατα σε θέτικα πρόσημα με μια ομάδα αποτελούμενη από 32 άτομα.

Αν είστε εξοικειωμένοι με το Dropbox, το pCloud δεν θα σας εκπλήξει. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίζετε αρχεία σε όλες τις συσκευές σας. Παίρνετε 10GB δωρεάν και μπορείτε να πληρώσετε για περισσότερα αποθηκευτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Σε αντίθεση με το Dropbox ή το OneDrive, το pCloud λειτουργεί περισσότερο σαν εξωτερικός σκληρός δίσκος. Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, όλα παραμένουν στο νέφος από προεπιλογή. Στο macOS, η εταιρεία χρησιμοποιεί το Fuse για να δημιουργήσει έναν νέο εικονικό σκληρό δίσκο στο Finder.

Εάν κάνετε δεξί κλικ σε ένα φάκελο, μπορείτε να επιλέξετε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για offline πρόσβαση. Δημιουργεί ένα νέο φάκελο στον τοπικό σκληρό σας δίσκο που παραμένει συγχρονισμένος με το λογαριασμό σας pCloud. Ομοίως, μπορείτε να προσθέσετε τους υπάρχοντες φακέλους στο pCloud από τον πίνακα ρυθμίσεων. Αυτοί οι φάκελοι θα παραμείνουν σε συνεχή συγχρονισμό, αρκεί να διατηρείτε την εφαρμογή που εκτελείται στον υπολογιστή σας.

Το pCloud υποστηρίζει επίσης συγχρονισμό LAN, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε πολλές συσκευές στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, θα μεταφέρουν αρχεία χρησιμοποιώντας το τοπικό σας δίκτυο αντί του διαδικτύου. Το Dropbox διαθέτει επίσης αυτό το χαρακτηριστικό.

Στο κινητό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. Όπως πολλοί ανταγωνιστές, το pCloud σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας της των φωτογραφιών σας στον λογαριασμό pCloud.

Όταν μιλάμε για ασφάλεια ακριβώς όπως και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, το pCloud δεν κρυπτογραφεί τα αρχεία σας από προεπιλογή – το pCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση σε αρχεία ενώ βρίσκονται σε διαμετακόμιση. Όταν συγχρονίζετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας το pCloud, η εταιρεία μπορεί θεωρητικά να ανακτήσει αυτό το αρχείο. Αν πάντως γενικά ανησυχείτε για το απόρρητο, τότε σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε καθόλου υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Ωστόσο το pCloud προσφέρει επίσης ένα προαιρετικό add-on που ονομάζεται pCloud Crypto. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μυστικό φάκελο που μπορείτε να ξεκλειδώσετε με έναν κωδικό πρόσβασης. Όταν προσθέτετε ένα αρχείο σε αυτό το φάκελο, είναι κρυπτογραφημένο στη συσκευή σας και στη συνέχεια αποστέλλεται στον διακομιστή του pCloud. Αν δεν έχετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι η pCloud και οι αρχές δεν μπορούν να ανακτήσουν αυτά τα αρχεία χωρίς εσάς.

Σχετικά τώρα με τις τιμές, το pCloud κοστίζει 3,99 δολάρια το μήνα για 500GB αποθήκευσης και 7,99 δολάρια το μήνα για 2TB αποθήκευσης. Το pCloud Crypto κοστίζει επιπλέον 4,99 δολάρια το μήνα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συνδρομές διάρκειας ζωής για $ 175 για 500GB, $ 350 για 2TB και $ 125 για Crypto. Αυτό είναι ακριβό, αλλά θα μπορούσε να πείσει ορισμένους χρήστες που δεν συμμετέχουν σε συνδρομές.

Παρόλο που φαίνεται απίστευτα περίπλοκο να ανταγωνιστεί κάποιος με τη Microsoft, την Google, την Apple και το Dropbox, χαιρόμαστε να βλέπουμε ότι είναι ακόμα δυνατό να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν με κάποια διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Το pCloud δεν θα είναι ποτέ τόσο μεγάλο όσο το Dropbox, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα εταιρεία που αξίζει να ακολουθήσετε.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα