Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η προσπάθεια ανακατασκευής του καθεδρικού ναού της Notre-Dame θα μπορούσε να πάρει βοήθεια από μια απίθανη πηγή: Ένα βιντεοπαιχνίδι

1 min read
5cb4e9e6aefeef264b4c94f4 1536 10261 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια καταστροφική πυρκαγιά τη Δευτέρα κατέκαψε τον καθεδρικό ναό της Notre-Dame “Παναγίας των Παρισίων” στο Παρίσι.

Η δομή, συμπεριλαμβανομένων των δύο κύριων πύργων της, παραμένει άθικτη, αλλά το περίφημο καμπαναριό της κατέρρευσε πριν οι πυροσβέστες μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει το περίφημο καθεδρικό ναό, σύμφνωνα με το tweet του : “Θα τη ξανακτίσουμε.”

Όμως τί σχέση έχουν όλα αυτά με την τεχνολογία;

Μια πιθανή πηγή βοήθειας σε αυτές τις προσπάθειες από ότι φαίνεται μπορεί να είναι το βιντεοπαιχνίδι του 2014 “Assassin’s Creed Unity”, το οποίο διαδραματίζεται στο Παρίσι.

TechNode.gr

Όπως αναλυτικά σε χαρακτηριστικό post που δημοσιεύθηκε το 2014 στο The Verge, η Caroline Miousse, μία”level artist” σχεδιαστής επιπέδων της Ubisoft, ξόδεψε σχεδόν δύο χρόνια αναλύοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το ναό, στην προσπάθεια της να αποτυπώσει με την μεγαλύτερη ακρίβεια την κάθε λεπτομέρεια του καθεδρικού ναού για να μπορέσει να δημιουργήσει όσο το δυνατόν ακριβέστερη απεικόνιση στο παιχνίδι.

“Έκανα διάφορα πράγματα στο σχεδιασμό του παιχνιδιού, αλλά το 80% του χρόνου μου δαπανήθηκε για την Notre-Dame”, είπε εκείνη την εποχή.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο καθεδρικός ναός είναι ένα κεντρικό κομμάτι του συγκεκριμένου παιχνιδιού “Unity” που οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν μέσα και έξω. Η σειρά “Assassin’s Creed” είναι γνωστή για τις πολύ προσεγμένες εκ νέου δημιουργίες ιστορικών μνημείων και ο καθεδρικός ναός της Notre-Dame στο “Unity” δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Άντριου Webster του Verge έγραψε για το έργο της Miousse στον καθεδρικό ναό: “Έχει κάνει καταπληκτική δουλεία με πολλές φωτογραφίες για να μπορέσει να αποτυπώσει ακριβώς την αρχιτεκτονική και εργάστηκε επίσης και με “texture artists” για να βεβαιωθεί ότι κάθε τούβλο θα απεικονίζοταν όπως έπρεπε.”

Τώρα το αν η Ubisoft θα προσφέρει τις ψηφιακές πληροφορίες της στη γαλλική κυβέρνηση παραμένει προς συζήτηση – οι εκπρόσωποι πάντως δεν απάντησαν αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

businessinsider

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα