Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η νέα τεχνολογία της Hyundai που θα μειώσει τις αποζημιώσεις λόγω κλοπής!

1 min read
hyundai fingerprint technology press photo41 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πως, θα αναρωτηθείτε και είναι εύλογη η απορία σας! Με την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων (Smart Fingerprint) που εξελίσσει η κορεάτικη φίρμα, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς όχι μόνο να ξεκλειδώσουν τις πόρτες του οχήματός τους, αλλά και να το εκκινήσουν. 

Η Hyundai ανακοίνωσε πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία θα εφαρμοστεί αρχικά στο νέο Hyundai Santa Fe.

Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της τεχνολογίας είναι απλός, όπου για να ξεκλειδώσει το όχημα ο οδηγός πρέπει να τοποθετήσει ένα δάκτυλο του στον αισθητήρα που βρίσκεται στη λαβή της πόρτας. Στη συνέχεια ο οδηγός μπορεί να εκκινήσει εύκολα το όχημά του αγγίζοντας το μπουτόν της μίζας, που είναι επίσης εξοπλισμένο με αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η τεχνολογία παρέχει επίσης ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον οδήγησης αντιστοιχίζοντας πληροφορίες για τις προτιμήσεις του οδηγού με δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπου το όχημα προσαρμόζει αυτόματα τις θέσεις καθισμάτων, τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και τις γωνίες των καθρεπτών ανάλογα με τον οδηγό του οχήματος.

Πλήρης εξέλιξη και παραμετροποίηση!

hyundai fingerprint technology press photo31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στο μέλλον, η Hyundai Motor σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας για να επιτρέψει την αυτοματοποιημένη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της θέσης του τιμονιού και πολλών άλλων χαρακτηριστικών που θα είναι προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του οδηγού, προσφέροντας μια ακόμη πιο ποιοτική οδηγική εμπειρία σε κάθε πελάτη της μάρκας.

Η Hyundai εξέτασε διεξοδικά τα θέματα ασφαλείας της τεχνολογίας έξυπνων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με το σύστημα αναγνώρισης χωρητικότητας, το οποίο ανιχνεύει τυχόν διαφορές στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορα μέρη του δακτύλου, η τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποτρέπει αποτελεσματικά τα πλαστά δακτυλικά αποτυπώματα. Η πιθανότητα να αναγνωρίσει η τεχνολογία ένα δακτυλικό αποτύπωμα άλλου ατόμου ως αυτό του οδηγού, είναι μόνο 1 στις 50.000 καθιστώντας το πέντε φορές πιο ασφαλές από τα συμβατικά κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων κλειδιών.

Η Hyundai θα εφαρμόσει την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων σε επιλεγμένες αγορές και θα επεκταθεί σταδιακά στις υπόλοιπες αγορές. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συνεχίσει να εφαρμόζει παρόμοιες τεχνολογίες στα οχήματά της, προκειμένου να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αυτοκίνηση του μέλλοντος.

πηγή nextdeal.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα