Η Hyundai επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για την παραγωγή του Apple Car

Είχαμε προαναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει λιγάκι να το δούμε στους δρόμους.

Ωστόσο τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Hyundai Motors για την κατασκευή του Apple Car καθώς και η Hyundai Motors το επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για πιθανή συνεργασία μαζί για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple.

Σε σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος της Hyundai Motor στο CNBC, Chery Kang ανέφερε

«Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor, όμως είμαστε στην αρχή και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και η ανάπτυξη της μπαταρίας, είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν και από ότι φαίνεται μάλλον θα καταλήξουν σε συνεργασία αφού αναφέρθηκε ότι το αυτοκίνητο πιθανότατα να κυκλοφορήσει το 2027.

Ωστόσο σε μια μεταγενέστερη δήλωση ο Chery Kang επανέλαβε ότι: «τίποτα δεν είναι ακόμα τελεσίδικο καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο».

Τα νέα πάντως εκτόξευσαν την μετοχή της Hyundai Motors, σχεδόν κατά 19,42%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple « φαντάζεται το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου σε ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται καν να πιάσουν το τιμόνι και θα οδηγούν εντελώς παθητικά» ενώ έχει προσεγγίσει πρώην μηχανικούς υλικού και λογισμικού της Tesla για να στελεχώσουν με την ομάδα του Project Titan Apple Car .

μέσω CNCB

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970