29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Fortsense: Δημιούργησε τον πρώτο παγκοσμίως in-display σαρωτή δακτύλων για LCD οθόνη

1 min read
in display fingerprint1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Προς το παρόν, η κύρια τεχνολογία απεικόνισης δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιεί έναν οπτικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί μόνο με πάνελ OLED. Η αρχή είναι να συνδυάσετε τη φωτογραφική μηχανή ορατού φωτός με τον πίνακα οθόνης μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας και να χρησιμοποιήσετε τη μετάδοση φωτός του πίνακα OLED για να «φωτογραφήσετε» το δακτυλικό αποτύπωμα.


Λόγω της ύπαρξης οπίσθιου φωτισμού σε πάνελ LCD, αυτά είναι φυσικά ανίκανα να μεταδίδουν φως. Επομένως, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων οθόνης χρησιμοποιούν οθόνες OLED.

lcd in display fingerprint | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτό τελειώνει σήμερα, καθώς μια εταιρεία που ονομάζεται Fortsense μόλις ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει επιτυχώς μια λύση δακτυλικών αποτυπωμάτων επί οθόνης για πίνακες LCD. Αναφέρεται ότι η ομάδα Ε & Α έχει αναθεωρήσει και βελτιώσει με επιτυχία το σχέδιο οπτικής διαδρομής δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσω της συνεχούς τροποποίησης και βελτίωσης του πλαισίου οπίσθιου φωτισμού της οθόνης LCD. Επιτυχής επίλυση τυχόν αντικειμένων απεικόνισης και άλλα θέματα που δεν επέτρεψαν στον αισθητήρα να έχει μια καθαρή εικόνα.

Η Fortsense πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μια αλγοριθμική προσέγγιση. Με την υιοθέτηση των πιο πρόσφατων αλγορίθμων νευρικού δικτύου βαθιάς εκμάθησης είναι τώρα σε θέση να αναγνωρίσει γρήγορα το δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη LCD. Ο ρυθμός αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι επίσης συγκρίσιμος με το παραδοσιακό χωρητικό αποτύπωμα.

02ad557e869c43e2b37524c6ec37d23b | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε σύγκριση με τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων OLED, το πλεονέκτημα του δακτυλικού αποτυπώματος της οθόνης LCD είναι ότι το κόστος θα είναι χαμηλότερο. Προς το παρόν, οι πίνακες LCD είναι πολύ ανώτερες από τα πάνελ OLED όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα και τον όγκο πωλήσεων. Επομένως, στο μέλλον, τα κινητά τηλέφωνα χαμηλής και μέσης εμβέλειας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λύση για να φέρουν αυτή την τεχνολογία στις μάζες.

Ωστόσο, αυτή η λύση θα χρειαστεί χρόνο για την εφαρμογή σε έξυπνα τερματικά. Ο Wang Teng, διευθυντής προϊόντων της Xiaomi, δήλωσε ότι είναι απίθανο να υπάρχουν προϊόντα στην αγορά φέτος.

gizchina.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα