Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple: Game streaming??

1 min read
akrales 170602 1740 0087 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει στις 25 Μαρτίου την νέα υπηρεσία της streaming video που θα αφορούν τον τομέα παροχής περιεχομένου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ειδήσεις και οικονομικά (με μια φημολογούμενη πιστωτική κάρτα που συνδέεται με τη Goldman Sachs) . Αλλά υπάρχει και μια πιθανότητα να δούμε επίσης και το λανσάρισμα μίας νέας υπηρεσίας game streaming στην πλατφόρμα παιχνιδιών του iOS της εταιρείας.Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple «συζητά» την υπηρεσία game streaming με πιθανούς συνεργάτες.

Πίσω στα τέλη Ιανουαρίου, ο Cheddar ανέφερε για πρώτη φορά την υπηρεσία, η οποία θα επιτρέψει στους χρήστες να παίξουν ένα πακέτο παιχνιδιών με μία μηνιαία χρέωση. Εάν η υπηρεσία συνδρομητών ειδήσεων μπορεί να αναφέρεται ως “Netflix για ειδήσεις ή περιοδικά”, τότε αυτό θα ήταν μια παρόμοια ιδέα εστιασμένη στα παιχνίδια.

Για τη συνδρομή του πακέτου παιχνιδιών, το Bloomberg σημειώνει ότι η Apple “θεωρεί πιθανό” τα πληρωμένα παιχνίδια μόνο. Τυχόν τίτλοι που εξαρτώνται από ένα μοντέλο freemium – ελεύθερο για αναπαραγωγή αλλά με αγορές εντός εφαρμογής – δεν θα αποτελούν μέρος της συμφωνίας. Αυτό θα συμπεριλάμβανε παιχνίδια όπως το Fortnite και το PUBG Mobile, αλλά το Minecraft, Stardew Valley, Heads Up !, Monument Valley 1 και 2 και το NBA 2K19.

Οι πελάτες θα χρεώνονται κάθε μήνα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο premium πακέτο αυτών των παιχνιδιών και οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα πληρώνονται με βάση το πόσο συχνά τα μέλη της υπηρεσίας παίζουν τον τίτλο τους. “Η εταιρεία θα συλλέγει αυτές τις μηνιαίες αμοιβές και στη συνέχεια θα διαιρεί τα έσοδα μεταξύ προγραμματιστών με βάση πόσο χρόνο οι χρήστες ξοδεύουν τα παιχνίδια τους”, δήλωσε ο Mark Gurman του Bloomberg.

Η Apple θα μπορούσε να αποκαλύψει την υπηρεσία game streaming κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Δευτέρας – ή θα μπορούσε να επιλέξει να την παρουσιάσει στην κεντρική της εκδήλωση WWDC 2019. Πιθανότατα όμως είναι πιο λογικό μια τέτοια κίνηση να ανακοινωθεί τη Δευτέρα μπροστά από τους υπεύθυνους παιχνιδιών που θα παρευρίσκονται στο συνέδριο. Η υπηρεσία παιχνιδιών της Apple θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο iOS και δεν θα είναι μια προσπάθεια streaming που βασίζεται στο cloud όπως αυτές της Microsoft, της Sony και πιο πρόσφατα της Google, η οποία ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα της Stadia νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

George S. Metalllidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή theverge

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα