28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Play Store: Επανασχεδιασμός εικονιδίων εφαρμογών

1 min read
Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε αρκετά εικονίδια εφαρμογών στο Google Play Store.
Google Play Store app Pixel 2 XL AA 3 840x560 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε αρκετά εικονίδια εφαρμογών στο Google Play Store.

Το εικονίδιο της εφαρμογής Starbucks είναι ένας κύκλος, το PUBG Mobile είναι ένα τετράγωνο, και το εικονίδιο Lyft είναι ένα squircle – αν και διαφορετικό σχήμα squircle σε σύγκριση με την εφαρμογή Loffee.

Η Google θέλει να εξαλείψει αυτή τη διαφορά μεταξύ των σχημάτων εικονιδίων στο Google Play Store. Σε μια νέα ανάρτηση στο Blog Developers Blog, η Google καθορίζει  νέους κανόνες για τους προγραμματιστές για τα εικονίδια εφαρμογών και παιχνιδιών τους.

Από τον Απρίλιο του 2019, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν νέα εικονίδια για τις εφαρμογές τους που θα συμμορφώνονται με το νέο σχήμα squircle. Από την 1η Μαΐου, οι νέες εφαρμογές που υποβάλλονται στο Google Play Store δεν θα γίνονται αποδεκτές αν δεν ακολουθούν τις νέες αυτές οδηγίες για τα εικονίδια. Μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019, όλα τα εικονίδια που δεν έχουν ενημερωθεί με τη νέα μορφή θα μετατραπούν σε εικονίδια παλαιού τύπου και οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν πλέον να τα ενημερώνουν.

Τα παλαιού τύπου εικονίδια θα υποστούν μία μικρή τροποποίηση και θα ενσωματωθούν σε ένα λευκό squircle για να είναι όλα ομοιόμορφα. Στην παρακάτω εικόνα δείτε πως θα απεικονίζονται τα εικονίδια (το αρχικό εικονίδιο βρίσκεται στα αριστερά, το σωστά επανασχεδιασμένο εικονίδιο βρίσκεται στη μέση και του παλιού τύπου εικονίδιο βρίσκεται τέρμα δεξιά):

Google Play Store Icons 2019 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google επίσης πλέον δεν θα επιστρέπει τις διαφάνειες στα εικονίδια.

Αυτά όλα θα ισχύσουν για το Play Store σε Android, για τα προγράμματα περιήγησης του υπολογιστή σας και στο Chrome OS. Τα Wear OS, Android TV, και Android Auto δεν θα τηρήσουν τη νέα πολιτική σχεδιασμού των εικονιδίων για τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Google Play Store.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.androidauthority.com/google-play-store-icons-2019-966386/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα