7 Νοεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook μηνύει Ουκρανούς προγραμματιστές για εφαρμογή επέκταση προγράμματος περιήγησης εφαρμογή που συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα χρηστών

Συνολικά, το Facebook είπε ότι οι κακόβουλες επεκτάσεις εγκαταστάθηκαν περισσότερες από 63.000 φορές.
supertest quiz1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Συνολικά, το Facebook είπε ότι οι κακόβουλες επεκτάσεις εγκαταστάθηκαν περισσότερες από 63.000 φορές.

Το Facebook έχει καταθέσει αγωγή εναντίον δύο ουκρανικών προγραμματιστών για τη δημιουργία εφαρμογών Facebook και επεκτάσεων browser τα οποία συγκέντρωναν προσωπικά δεδομένα χρηστών για να προβάλουν διαφημίσεις στα χρονοδιαγράμματα τους.

Οι δύο προγραμματιστές που αναφέρονται στην αγωγή που υποβλήθηκε στο Facebook αργά την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ονομάζονται Gleb Sluchevsky και Andrey Gorbachov, και οι δύο με έδρα το Κίεβο, εργαζόμενοι της εταιρείας  Web Sun Group.

Σύμφωνα με έγγραφα του Δικαστηρίου, οι Sluchevsky και Gorbachov έτρεξαν τουλάχιστον τέσσερις εφαρμογές κουίζ σε διάφορα θέματα.

Οι εφαρμογές αυτές μοιράστηκαν στο Facebook, και φιλοξενήθηκαν σε πλήθος ιστότοπων τρίτων όπως megatest.online, supertest.name, testsuper.su, testsuper.net, fquiz.com και funnytest.pro.

Οι ονομασίες “Supertest”, “FQuiz”, “Megatest” και “Pechenka”, διαφημίζονταν κυρίως σε ρωσικά και ουκρανικά ακροατήρια και προσέλκυαν χρήστες με θέματα “Έχετε βασιλικό αίμα;” . Ποιος είναι το γιανγκ σας; “και” Ποιο είδος σκύλου είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας; “μεταξύ πολλών.

Ο Sluchevsky και ο Gorbachov έτρεξαν τις εφαρμογές τους μεταξύ του 2016 και του 2018, δήλωσε το Facebook. Μόλις οι χρήστες έμπαιναν στην ιστοσελίδα  τους ζητούνταν  να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις προώθησης στα προγράμματα περιήγησης τους, οι οποίες αργότερα θα έκαναν τον χρήστη να εγκαταστήσει διάφορες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Αυτές οι επεκτάσεις περιείχαν κακόβουλο κώδικα που συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα χρηστών ώστε να προβάλει αργότερα σχετικές διαφημίσεις στα χρονοδιαγράμματα των θυμάτων. Επίσης, στοχεύθηκαν και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το Facebook δεν ονόμασε τους άλλους δικτυακούς τόπους που υπέστησαν ζημιές στην αστική καταγγελία του.

Οι επεκτάσεις προωθήθηκαν σε τουλάχιστον τρία επίσημα καταστήματα προγραμμάτων περιήγησης και απέστειλαν τα δεδομένα χρηστών σε διακομιστές στις Κάτω Χώρες υπό τον έλεγχο των δύο υπόπτων.

Συνολικά, το Facebook είπε ότι οι κακόβουλες επεκτάσεις εγκαταστάθηκαν περισσότερες από 63.000 φορές.

Η εταιρεία ζητεί επίσης οικονομική αποζημίωση για τις προσπάθειές της να διερευνήσει τη λειτουργία των εναγομένων και να αποκαταστήσει τα κονδύλια που έχουν καταβάλει μέσω του συστήματος.

Αυτή είναι η δεύτερη δίκη του Facebook αυτού του είδους. Μια εβδομάδα πριν, την 1η Μαρτίου, το Facebook μήνυσε τέσσερις εταιρείες και τρία άτομα στην Κίνα για τη λειτουργία ενός δικτύου που πωλούσε ψεύτικους λογαριασμούς, Like και follower και τους οπαδούς τους στο Facebook και το Instagram.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.zdnet.com/article/facebook-sues-ukrainian-browser-extension-makers-for-scraping-user-data/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα