19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google επεξεργάζεται καθημερινά ένα δισεκατομμύριο ερωτήματα σχετικά με την υγεία

1 min read
Η Google θέλει να αξιοποιήσει τα δισεκατομμύρια καθημερινά ερωτήματα που σχετίζονται με την υγεία για να παρέχει καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, παρά την κριτική ότι ο γίγαντας των αναζητήσεων έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση επικίνδυνων παραπληροφοριών σχετικά με εμβολιασμούς κατά της ιλαράς.
TELEMMGLPICT000128889898 trans NvBQzQNjv4BqvWdfq | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google θέλει να αξιοποιήσει τα δισεκατομμύρια καθημερινά ερωτήματα που σχετίζονται με την υγεία για να παρέχει καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, παρά την κριτική ότι ο γίγαντας των αναζητήσεων έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση επικίνδυνων παραπληροφοριών σχετικά με εμβολιασμούς κατά της ιλαράς.

Το αφεντικό της Google Health, David Feinberg, ανέφερε ότι περίπου το 7% των καθημερινών αναζητήσεων της Google σχετίζονταν με την υγεία, δηλαδή 70.000 ανά λεπτό.

«Οι άνθρωποι μας ρωτούν για τις συνθήκες, τα φάρμακα, τα συμπτώματα και την ασφάλιση», είπε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης τεχνολογίας στο Ώστιν του Τέξας. «Σε αυτή την περίπτωση οργανώνουμε τις πληροφορίες για την υγεία στον κόσμο και τις καθιστούμε προσιτές σε όλους».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου αμερικανικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας, Geisinger Health, δήλωσε ότι η Google προσπαθεί να διορθώσει το ψεύτικο ειδησεογραφικό της πρόβλημα και οι ομάδες ιατρών και νοσοκόμων που αναλύουν τα αποτελέσματα αναζήτησης μετά από δημόσια ανησυχία για την εμφάνιση θεωριών συνωμοσίας σχετικά με εμβολιασμούς σε προβλήματα υγείας.

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το YouTube ή το Google maps, έχουν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες την ημέρα. Ο κ. Feinberg δήλωσε ότι η Google ελπίζει ότι το ίδιο θα ισχύει και για τα προϊόντα της για την υγεία.

Η Google έχει κάνει μερικές εντυπωσιακές κινήσεις στην υγειονομική περίθαλψη, εφαρμόζοντας τεχνητή νοημοσύνη στους παραδοσιακούς ρόλους των ακτινολόγων για διάγνωση. Το DeepMind, μέρος της αλφαβητικής μητρικής εταιρείας Google, εισήγαγε μια εφαρμογή Streams στο νοσοκομείο Royal Free London τον Ιανουάριο του 2017, η οποία θα μπορούσε να διαγνώσει οξείες βλάβες στα νεφρά – που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ασθενή, ανάλογα με την αιμοκάθαρση – σε 14 λεπτά, σχεδόν τέσσερις ώρες πιο γρήγορα από ανθρώπινο γιατρό.

Αισθάνομαι αυτή την επείγουσα ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα “, πρόσθεσε ο κ. Feinberg. “Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί επειδή δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την εμπιστοσύνη που έχουν χτίσει οι χρήστε των υπηρεσιών μας”

Η καθηγήτρια Helen Stokes-Lampard, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών, δήλωσε: “Το διαδίκτυο αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την υγεία τους – αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει ο καθένας ότι υπάρχει τεράστιο ποσό ψεύτικων ή αμφίβολων ειδήσεων για την υγεία εκεί έξω, οπότε είναι ενθαρρυντικό να ακούμε ότι ανώτεροι εκπρόσωποι της Google αναγνωρίζουν τώρα αυτό και θέλουν να το αντιμετωπίσουν.

“Είναι καλό για τους ασθενείς να ενδιαφέρονται για την υγεία τους, αλλά θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιούν αξιόπιστες, αμερόληπτες ιστοσελίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το NHS.uk, ως πηγή αξιόπιστων συμβουλών υγείας”.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.telegraph.co.uk/technology/2019/03/10/google-sifting-one-billion-health-questions-day/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα