Παίξτε PlayStation 4 στο iPhone σας!

Σήμερα, η Sony κυκλοφόρησε το firmware 6.50 για το PlayStation 4. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ενημέρωσης είναι η υποστήριξη για απομακρυσμένη αναπαραγωγή σε συσκευές iOS όπως iPhone και iPads. Η κυκλοφορία συνέπεσε με την κυκλοφορία μιας εφαρμογής "PS4 Remote Play" στο Apple App Store.

Σήμερα, η Sony κυκλοφόρησε το firmware 6.50 για το PlayStation 4.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ενημέρωσης είναι η υποστήριξη για απομακρυσμένη αναπαραγωγή σε συσκευές iOS όπως iPhone και iPads. Η κυκλοφορία συνέπεσε με την κυκλοφορία μιας εφαρμογής “PS4 Remote Play” στο Apple App Store.

Το Remote Play υπήρξε εδώ και χρόνια ως ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα με τη μία ή την άλλη μορφή.

Σας επιτρέπει να μεταφέρετε παιχνίδια του PS4 στο φορητό σας υπολογιστή,  Windows ή Mac ή σε άλλη υποστηριζόμενη συσκευή και σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε το παιχνίδια εξ αποστάσεως. Το πρόσφατο PS Vita (έχει σταματήσει πια η κυκλοφορία του) είχε μια προσαρμοσμένη διάταξη ελέγχου για να παίζει παιχνίδια PS4, ενώ οι χρήστες των Windows και Mac μπορούσαν να συνδέσουν τους ελεγκτές DualShock 4 του PlayStation στους υπολογιστές τους.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να συγχρονίσετε έναν ελεγκτή DualShock 4 με ένα iPhone προς το παρόν.

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή MFi, αλλά η διάταξή του γενικά δεν είναι και ότι καλύτερο.

Για παράδειγμα, ένας ελεγκτής MFi μπορεί να μην σας επιτρέψει να πιέσετε τα μπαστούνια ελέγχου ως κουμπιά L3 και R3 στο PS4 τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε παιχνίδια. Στα Apex Legends, το L3 είναι σπριντ από προεπιλογή και το R3 είναι για το κριτήριο της επίθεσης μάχης melee.

Η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά από ρυθμίσεις ποιότητας για διαφορετικές συνδέσεις. Υπάρχουν διαθέσιμες αναλύσεις 360p, 540p, 720p και 1080p, αν και η υψηλότερη από αυτές απαιτεί το PlayStation 4 Pro αντί για το βασικό PS4. Υπάρχουν δύο τύποι ρυθμίσεων: κανονική ποιότητα και υψηλή ποιότητα . Αν μπορείτε να διαχειριστείτε την υψηλή ποιότητα είναι το βέλτιστο.

Σε ένα iPhone XS που μοιράζεται ένα τοπικό δίκτυο με το PlayStation 4 Pro (το οποίο ήταν συνδεδεμένο στο δρομολογητή μέσω Ethernet), ήταν πολύ εύκολο να παίξουμε χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να το δοκιμάσουμε μέσω άλλου δικτύου WiFi.

Δοκιμάσαμε διάφορα παιχνίδια και διαπιστώσαμε ότι η εμπειρία ήταν αρκετά καλή.

Βέβαια για να μην σας σπάσουν τα νεύρα, τέτοιες λειτουργίες είναι κατάλληλες για παιχνίδια με αργούς ρυθμούς, όπως παιχνίδια στρατηγικής, παραδοσιακά ιαπωνικά παιχνίδια ρόλων όπως το Dragon Quest XI ή προσομοιωτές πεζοπορίας. Μην περιμένετε να παίξετε Call of Duty ή Bloodborne με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει πολύ απλά υπερβολική καθυστέρηση αλλά από την άλλη πλευρά, η οπτική πιστότητα και τα γραφικά είναι εξαιρετικά.

Η Sony είχε κάνει αυτήν τη δυνατότητα διαθέσιμη σε συγκεκριμένες συσκευές Android πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά  η λίστα συσκευών περιοριζόταν μόνο σε μερικά από τα τηλέφωνα της Sony, δεν έχει κάνει ακόμα ανακοινώσεις σχετικά με την επέκταση της υποστήριξης για το Android.

Δείτε επίσης
Microsoft Project Xcloud-Xbox

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε τυχαία τα σχέδιά της για την επέκταση του Xbox Live σε περισσότερες πλατφόρμες

Sony playstation now

 

 

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

πηγή https://arstechnica.com/gaming/2019/03/iphones-get-ps4-remote-play-almost-five-years-after-sony-xperia-android-phones/

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967