26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το LineageOS 16.0 Android ROM φέρνει το Pie και αποσύρει το Nougat

1 min read
Στο παρελθόν, τα custom Android ROM και τα launchers εφαρμογών ήταν μερικές από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της πλατφόρμας Android.
line1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στο παρελθόν, τα custom Android ROM και τα launchers εφαρμογών ήταν μερικές από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της πλατφόρμας Android. Αυτές οι μέρες φαίνεται να έχουν περάσει, αλλά το LineageOS, που φτιάχτηκε από τις στάχτες του CyanogenMod, συνεχίζει αυτή την κληρονομιά. Με την έκδοση 16.0, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η ανάπτυξή του συνεχίζεται, αλλά και ότι ενημερώνεται με τις τελευταίες τάσεις στην Android αγορά.

Το Android 9.0 Pie κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά χρειάστηκε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για το LineageOS να αποκτήσει μια σταθερή έκδοση. Εκτός από το ενδεχόμενο έλλειψης εργατικού δυναμικού, ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στα «μοναδικά χαρακτηριστικά» που το ROM τοποθετεί στο Android.

Φυσικά, ορισμένοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά απαραίτητα. Το Styles API, για παράδειγμα, έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει το μελλοντικό dark mode, που αφορά ολόκληρο το σύστημα, στο ίδιο το Android. Το Lineage’s Trust interface επιτρέπει πλέον σε νέες συσκευές USB να μπλοκάρονται, όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, και το Trebuchet app launcher μπορεί να κρύβει εφαρμογές πίσω από κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον τα ROM, όπως το LineageOS, παρέχουν υποστήριξη για ξεχασμένα και «παραμελημένα» τηλέφωνα. Έχετε ακόμα το ZUK Z1 ή ένα Galaxy S5; Τώρα μπορείτε να βάλετε το Android 9.0 Pie σε αυτά, μαζί με patches ασφαλείας του Φεβρουαρίου του 2019!

Έτσι λοιπόν με το LineageOS 16.0 να βασίζεται πλέον σε Pie και να γίνεται σταθερή έκδοση, η κοινότητα λέει αντίο στο LineageOS 14.1, που βασίζεται στο Nougat. Θα υπάρχουν απλά κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας. Ομοίως, το LineageOS 15.1, που βασίζεται στο Android 8.1 Oreo, θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά μην περιμένετε νέα χαρακτηριστικά.

Πηγή https://www.secnews.gr/177174/lineageos-android-rom/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα