Το LineageOS 16.0 Android ROM φέρνει το Pie και αποσύρει το Nougat

Στο παρελθόν, τα custom Android ROM και τα launchers εφαρμογών ήταν μερικές από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της πλατφόρμας Android.

Στο παρελθόν, τα custom Android ROM και τα launchers εφαρμογών ήταν μερικές από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της πλατφόρμας Android. Αυτές οι μέρες φαίνεται να έχουν περάσει, αλλά το LineageOS, που φτιάχτηκε από τις στάχτες του CyanogenMod, συνεχίζει αυτή την κληρονομιά. Με την έκδοση 16.0, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η ανάπτυξή του συνεχίζεται, αλλά και ότι ενημερώνεται με τις τελευταίες τάσεις στην Android αγορά.

Το Android 9.0 Pie κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά χρειάστηκε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για το LineageOS να αποκτήσει μια σταθερή έκδοση. Εκτός από το ενδεχόμενο έλλειψης εργατικού δυναμικού, ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στα «μοναδικά χαρακτηριστικά» που το ROM τοποθετεί στο Android.

Φυσικά, ορισμένοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά απαραίτητα. Το Styles API, για παράδειγμα, έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει το μελλοντικό dark mode, που αφορά ολόκληρο το σύστημα, στο ίδιο το Android. Το Lineage’s Trust interface επιτρέπει πλέον σε νέες συσκευές USB να μπλοκάρονται, όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, και το Trebuchet app launcher μπορεί να κρύβει εφαρμογές πίσω από κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον τα ROM, όπως το LineageOS, παρέχουν υποστήριξη για ξεχασμένα και «παραμελημένα» τηλέφωνα. Έχετε ακόμα το ZUK Z1 ή ένα Galaxy S5; Τώρα μπορείτε να βάλετε το Android 9.0 Pie σε αυτά, μαζί με patches ασφαλείας του Φεβρουαρίου του 2019!

Έτσι λοιπόν με το LineageOS 16.0 να βασίζεται πλέον σε Pie και να γίνεται σταθερή έκδοση, η κοινότητα λέει αντίο στο LineageOS 14.1, που βασίζεται στο Nougat. Θα υπάρχουν απλά κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας. Ομοίως, το LineageOS 15.1, που βασίζεται στο Android 8.1 Oreo, θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά μην περιμένετε νέα χαρακτηριστικά.

Πηγή https://www.secnews.gr/177174/lineageos-android-rom/

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967