20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

MWC 2019: Παρουσίαση Huawei Mate X 5G

1 min read
2Bu4L5JsXmBVaQtVqnyU9d 650 801 e1553948647517 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεν έχει ακόμη μια εβδομάδα που ανακοινώθηκε το Galaxy Fold της Samsung και έχουμε ήδη έναν ανταγωνιστή που είναι λεπτότερος, έχει μεγαλύτερη οθόνη και διπλώνει πιο επίπεδα. Γνωρίστε το Huawei Mate X. Ξεκινώντας αυτή τη στιγμή στο MWC 2019, το Mate X διαθέτει οθόνη OLED 8 ιντσών, διπλωμένο πάχος μόλις 11mm και εξαιρετικά χαρακτηριστικά με 5G, μπαταρία 4.500mAh, και τον επεξεργαστή Kirin 980 της Huawei.

Screenshot 6 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η μοναδική οθόνη OLED του Mate X εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τριπλή λειτουργία. Όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, έχετε ουσιαστικά ένα smartphone διπλής οθόνης, με τη δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος που σας επιτρέπει να τραβάτε selfies  και με την κύρια κάμερα  να μοιράζεστε το περιεχόμενο της κύριας οθόνης σας με ένα άτομο στην άλλη πλευρά. Ξεδιπλώστε το Mate X και παίρνετε ένα σχεδόν τετράγωνο (αλλά όχι αρκετά) tablet που έχει ελάχιστες στρογγυλές λωρίδες σε τρεις πλευρές.

Μία από τις πλευρές προορίζεται για ένα παχύτερο τμήμα λαβής που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες, το συνοδευτικό φλας τους και ένα μάνδαλο με κουμπί που συγκρατεί το διπλωμένο tablet σε κλειστή θέση. Αυτή η προσέγγιση διατηρεί το πάχος του κύριου πλαισίου σε ένα εντυπωσιακά λεπτό 5,4mm. Ακόμη και όταν διπλώνεται, το Mate X έχει πάχος μόνο 11 mm, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν έχει κενό στην πτυχή του. Αυτό είναι το εγγενές πλεονέκτημα της αναδίπλωσης μιας οθόνης γύρω από το εξωτερικό μάλλον στο εσωτερικό: δεν χρειάζεται να φοβάσαι να χτυπάς την όμορφη οθόνη.

Από λειτουργική άποψη, εδώ είναι όλες οι οθόνες που λαμβάνετε από αυτό το tablet:

Ένταση 6.6 ιντσών (19,5: 9, ανάλυση 2480 x 1148), όταν διπλώνεται.
Έξοδος 6.4 ιντσών (25: 9, 2480 x 892), όταν διπλώνεται.
Βασική οθόνη 8 ιντσών (8: 7.1, 2480 x 2200), όταν ξεδιπλώνεται.

Εάν, όπως και εγώ, αμφιβάλλετε γιατί η Huawei δεν μπόρεσε να κάνει αυτό το υβριδικό τηλέφωνο ταμπλέτας λίγο πιο φαρδύ για να παραδώσει μια τέλεια τετράγωνη οθόνη όταν είναι πλήρως ανοικτή, δεν έχω ακόμα καλή απάντηση για αυτό. Στην πραγματικότητα, όπως και η τάση με όλα τα foldables αυτή τη στιγμή, υπάρχει περισσότερη αμφιβολία  και για το Huawei Mate X από ό, τι έχει αποκαλυφθεί. Το σύστημα κάμερας του Mate X είναι ίσο με αυτό που η Huawei έχει βάλει στο smartphone Pro 20 Pro; Φέρνει το ίδιο όνομα της Leica, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα τα χαρακτηριστικά της. Ο επικεφαλής παγκόσμιου μάρκετινγκ της Huawei Clement Wong μου είπε σήμερα ότι η φωτογραφική μηχανή του Mate X θα είναι “επί ίσοις όροις” με την απόδοση του Mate 20 Pro, όχι όμοια, αλλά θα έχει και τους τρεις φακούς που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα ζουμ.

Εδώ είναι οι προδιαγραφές που γνωρίζουμε: ο επεξεργαστής στην καρδιά του Mate X είναι το Kirin 980 της Huawei, το ίδιο με το Mate 20 Pro και το Honor View 20 που πρόσφατα επανεξέτασα, τόσο εξαιρετικά γρήγορα και ανταποκρινόμενα τηλέφωνα. Παράλληλα με το τσιπ αυτό είναι το δικό του μόντεμ Balong 5000 5G της Huawei, που κάνει για ένα ζευγάρωμα τσιπ 7nm με τόσο μεγάλη απόδοση όσο στις αρχές του 2019. Το 5G δεν είναι ακόμα κάτι για οποιονδήποτε να ενθουσιαστεί, αλλά η ένταξή του υπογραμμίζει τη θέση του Mate X ως συσκευή από το μέλλον. Διαθέτει υποδοχή κάρτας διπλής SIM ή μπορείτε να προσθέσετε μία από τις κάρτες μνήμης Nano της Huawei.

Υπάρχει μια εντυπωσιακή μπαταρία των 4.500mAh μέσα στη νέα συσκευή της Huawei, αλλά δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα εκτείνεται σε ό, τι αφορά την καθημερινή χρήση. Συνοδεύεται από μια αναβαθμισμένη έκδοση 55W του Huawei SuperCharge, η οποία θα γεμίσει το Mate X στο 85% σε 30 λεπτά. Το κλειδί λειτουργίας στο πλάι του Huawei Mate X στεγάζει επίσης έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Huawei έχει περάσει με υπερηφάνεια το μεντεσέ της, δίνοντάς της τον τίτλο του σχεδίου Falcon Wing. Οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας καταναλωτών Huawei Richard Yu, ενώ ο σχεδιασμός έχει περισσότερα από 100 εξαρτήματα και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Δυστυχώς, δεν ήμουν σε θέση να δω μια υποδοχή ακουστικών στο Mate X, η οποία είναι μια παράλειψη που μοιράζεται με το Samsung Galaxy Fold.

Η Huawei τιμολογεί το Mate X στα € 2.299 με 8GB μνήμης RAM με αποθηκευτικό χώρο 512GB και θα το κυκλοφορήσει στα μέσα του τρέχοντος έτους.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.theverge.com/2019/2/24/18238269/huawei-foldable-phone-mate-x-price-release-date-specs-mwc-2019

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα