24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

1 min read
To Facebook Inc. βρίσκεται σε συνομιλίες με ρυθμιστικούς φορείς των Η.Π.A σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις του προσωπικού απορρήτου και που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης να πληρώσει πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
reportssayus1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

To Facebook Inc. βρίσκεται σε συνομιλίες με ρυθμιστικούς φορείς των Η.Π.A σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις του προσωπικού απορρήτου και που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον γίγαντα  της κοινωνικής δικτύωσης να πληρώσει πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο David McLaughlin του Bloomberg και ο Scott Vernick, συνεργάτης του Fox Rothschild, συζητούν για το “Bloomberg Technology” δείτε το παρακάτω βίντεο από το Youtube στα Αγγλικά.

Μια αμερικανική έρευνα σχετικά με τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από το Facebook θα μπορούσε να οδηγήσει τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης σε ένα πρόστιμο ρεκόρ που θα ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης,

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου διαπραγματεύεται τους όρους της ποινής που απορρέει από την έρευνά της για το αν το Facebook παραβίασε μια ρύθμιση του 2011 με την ρυθμιστική αρχή για την προστασία των δεδομένων των χρηστών, ανέφεραν οι Washington Post και New York Times επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Η FTC ξεκίνησε εκ νέου την έρευνά της μετά από αποκαλύψεις πέρυσι ότι τα προσωπικά δεδομένα από δεκάδες εκατομμύρια χρηστών του Facebook αποκτήθηκαν από την πολιτική συμβουλευτική Cambridge Analytica καθώς εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump.

Η σύμβαση που εγκρίθηκε από το δικαστήριο το 2011 απαιτεί από το Facebook να ειδοποιεί τους χρήστες όταν μοιράζεται δεδομένα με τρίτους και εμποδίζει το κοινωνικό δίκτυο από παραπλανητικές πρακτικές.

Σύμφωνα με τους Times, η ποινή για παραβίαση της συμφωνίας θα μπορούσε να είναι περίπου 41.000 δολάρια ανά παραβίαση και ότι η FTC ενδέχεται να επιβάλει το ποσό αυτό για κάθε άτομο που έχει πληγεί.

Το Post δήλωσε ότι ο συμβιβασμός θα μπορούσε να κυμανθεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια διευθέτηση θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης από το προσωπικό της FTC και στη συνέχεια να εγκριθεί από τους επιτρόπους. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία, τα μέρη μπορούν να αμφισβητήσουν το ζήτημα στο δικαστήριο.

Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε από την FTC ήταν 22,5 εκατομμύρια δολάρια έναντι της Google για παραβιάσεις συμφωνίας για την προστασία των δεδομένων των καταναλωτών, σύμφωνα με τις εκθέσεις.

Οι ακτιβιστές περί προσωπικου απορρήτου και παραβίασης των ιδιωτικών δεδοεμένων πιέζουν για πιο βαριά ποινή κατά του Facebook για να αποδείξουν ότι η ρυθμιστική αρχή είναι σοβαρή για την επιβολή των συμφωνιών συγκατάθεσής της.

Το Facebook δεν έχει τοποθετήσει επίσημα για το θέμα ακόμα.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή YouTube
Πηγή https://phys.org/news/2019-02-facebook-fine-privacy-billions.html

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα