23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η LG επιβεβαιώνει ότι το G8 ThinQ θα διαθέτει εμπρόσθια 3D κάμερα και ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου

1 min read
Η επόμενη ναυαρχίδα της LG δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά όπως πάντα, η εταιρεία αρέσει φροντίζει να μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις...
akrales 180925 2957 0135 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η επόμενη ναυαρχίδα της LG δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά όπως πάντα, η εταιρεία αρέσει φροντίζει να μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις νέες κυκλοφορίες των smartphones της.

Σήμερα, μάθαμε ότι πράγματι η επόμενη ναυαρχίδα θα λέγεται G8 ThinQ και θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα time-of-flight ως μέρος της διάταξης της μπροστινής κάμερας. (Αυτό εξηγεί πιθανώς τις δύο κάμερες που εντοπίσαμε από πρόσφατη διαρροή φωτογραφιών της οθόνης του τηλεφώνου)

Οι αισθητήρες ToF δρουν ανεβάζοντας το υπέρυθρο φως των αντικεμένων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναγνώριση 3D αντικειμένων. Αυτό επιτρέπει την πιο ακριβή οπτική αναγνώριση του προσώπου και θόλωση φόντου σε πορτρέτα selfie, καθώς και πιθανώς σε άλλες διάφορες εφαρμογές AR.

Ο αισθητήρας στο G8 ThinQ είναι το τσιπ REAL3 της Infineon. Η LG δεν λέει πολλά για το πώς θα χρησιμοποιηθεί στο λογισμικό της G8, αλλά υπόσχεται να προσφέρει “ένα νέο επίπεδο δυνατότητας μπροστινής κάμερας σε ένα smartphone”.

Η LG δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κυκλοφορεί ένα τηλέφωνο με αισθητήρα ToF και πιθανότατα θα δούμε πολλά ακόμα φέτος. Το Honor View 20 έχει μια πίσω όψη, ενώ ο αισθητήρας Vivo Nex Dual Display Edition μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για selfies όσο και για κανονικές φωτογραφίες λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού δύο οθονών του τηλεφώνου.

Η Sony, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή και της δικής τεχνολογίας στο κομμάτι οπτική αναγνώριση προσώπου.

Η LG θα παρουσιάσει επίσημα το G8 ThinQ στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη μέσα σε αυτό το μήνα. Το ToF αντίθετα, φημολογείται ότι έχει μια δευτερεύουσα οθόνη που μπορεί να προσαρτηθεί εύκολα και μια διεπαφή ελέγχου χειρονομίας χωρίς αφή.

George S. Metallidis

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα