Το Galaxy S10 της Samsung θα είναι από τα πρώτα τηλέφωνα με υποστήριξη WiFi6

Το Galaxy S10 της Samsung θα είναι ένα από τα πρώτα smartphones που θα υποστηρίξουν τις βελτιωμένες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το Wi-Fi 6...

Το Galaxy S10 της Samsung θα είναι ένα από τα πρώτα smartphones που θα υποστηρίξουν τις βελτιωμένες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το Wi-Fi 6 .

Σε διάφορες διαρροές, που εντοπίστηκαν από το Droid Life , αποκαλύπτονται ότι τα τρία νέα μοντέλα θα υποστηρίζουν το ολοκαίνουργιο αυτό πρότυπο.

Επειδή όμως ακόμα αυτή η τεχνολογία κάνει τα πρώτα της βήματα, δεν θα υπάρχει κάποιο όφελος.

Σχεδόν κανείς δεν διαθέτει δρομολογητή Wi-Fi 6 για να να μπορέσει να επωφεληθεί από τις βελτιώσεις του Wi-Fi 6.

Το Wi-Fi 6 ωστόσο , δεν προσφέρει τεράστια αύξηση της ταχύτητας για μεμονωμένες συσκευές, αλλά υποτίθεται ότι βελτιώνει την απόδοση της σύνδεσης κυρίως σε σπίτια ή σε δίκτυα Wi-Fi όπου είναι συνδεδεμένες μία πληθώρα συσκευών (για παράδειγμα, ένα σπίτι με ένα σωρό έξυπνα gadgets) και αυτές οι συσκευές θα πρέπει να είναι συμβατές με το πρωτόκολλο Wi-Fi 6 για να δουν πραγματικά τα οφέλη.

Πάντως, είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να έχει ένα smartphone, κάνει το τηλέφωνο πιο βιώσιμο για το μέλλον και αν αγοράσετε ένα νέο δρομολογητή τα επόμενα δύο χρόνια, είναι πιθανό να έρθει και το Wi-Fi 6 στο σπίτι σας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πολλές συσκευές Wi-Fi 6 και το Galaxy S10 είναι μία αρχή. Το τηλέφωνο φοράει το νέο επεξεργαστή της Qualcomm, το Snapdragon 855, ο οποίος υποστηρίζει Wi-Fi 6.

Αυτό το τσιπ δεν χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως, αλλά θα είναι το βασικό hardware σε πολλές από τα φετινές ναυαρχίδες smartphones Android κατασκευαστών, φέρνοντας έτσι μερικές από τις πρώτες συσκευές Wi-Fi 6 στην αγορά.

Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει το Galaxy S10 στο τέλος του μήνα. Περιμένουμε τρία μοντέλα κατά την κυκλοφορία του: το S10 , ένα μεγαλύτερο το S10 Plus και ένα χαμηλότερου κόστους S10E . Μια έκδοση 5G αναμένεται επίσης αργότερα.

George S. Metallidis

Πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967