20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ΕΕ ανακαλεί παιδικό smartwatch

1 min read
Ένα smartwatch σχεδιασμένο για παιδιά, το Enox Safe Kid One, ανακλήθηκε από την ΕΕ μετά από υποψίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όπως αναφέρει η ZDNet...
1000 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ένα smartwatch σχεδιασμένο για παιδιά, το Enox Safe Kid One, ανακλήθηκε από την ΕΕ μετά από υποψίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όπως αναφέρει η ZDNet.

Αποκαλύφθηκε ότι το ρολόι, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με GPS, μικρόφωνο και ηχείο για να κάνει κλήσεις και με δυνατότητα αποστολής SMS, θα μπορούσε εύκολα να παραβιαστεί από κακόβουλους.

Δεν φαίνεται το ρολόι να πωλήθηκε ποτέ στη Βόρεια Αμερική και δεν είναι η πρώτη φορά που παιδικά παιχνίδια φαίνεται να έχουν κενά ασφάλειας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει ανάκληση προϊόντων για έναν τέτοιο λόγο.

Τα θέματα ασφαλείας του smartwatch έφερε στο φως μια αναφορά της RAPEX (Rapid Alert System for Non-Food Products), η οποία προειδοποίησε ότι η εφαρμογή του Android του ρολογιού είχε “μη κρυπτογραφημένη επικοινωνία με τον διακομιστή του backend” και οποιοσδήποτε κακόβουλος θα μπορούσε να ενεργοποιήσει “μη πιστοποιημένη πρόσβαση στα δεδομένα” και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του smartwatch όπως το ιστορικό τοποθεσίας, τους αριθμούς τηλεφώνου και τον αριθμό σειράς , ακόμα και να βρει την τοποθεσία αλλά και τα τροποποιήσει τα δεδομένα.

Θα μπορούσε και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει το ρολόι για να κάνει κλήσεις στο παιδί που φορούσε το smartwatch, να βρει την τοποθεσία του ή και να αποκρύψει την πραγματική του θέση από τους γονείς τους.

Τα Smartwatches για παιδιά έχουν απαγορευτεί στη Γερμανία από το 2017, όταν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας Bundesnetzagentur ταξινόμησε τις συσκευές ως “απαγορευμένες συσκευές ακρόασης”.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC) δημοσίευσε επίσης έκθεση το 2017 σχετικά με τις ανησυχίες περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των smartwatch των παιδιών.

Τα τελευταία νέα είναι ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα, προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κάτι το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

George S. Metallidis

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα