Πιο κοντά στο τέλος του Android; – Τι είναι το «Coral» και το «Rammus» της Google

Πριν από μερικές εβδομάδας αναφερθηκαμε στην παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού προγράμματος για φορητές συσκευές, με την ονομασία Fuchsia.

Μάλιστα, ήδη ένας μηχανικός software κατάφερε να εγκαταστήσει το Fuschia στο κινητό της Google Pixel 3XL και η συσκευή να λειτουργήσει κανονικά σε κάποια επίπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον τα πράγματα επιταχύνονται και η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις πρώτες συσκευές που θα «τρέχουν» αποκλειστικά με Fuchsia, γεγονός που φαίνεται ότι επιταχύνει και το τέλος του Android, αλλά και του Chrome OS.

Συγκεκριμένα, ήδη στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα αποτελέσματα τεστ του hardware δύο συσκευών που φέρονται να προετοιμάζονται για το μυστηριώδες λειτουργικό σύστημα.

Η μία συσκευή με το κωδικό όνομα «Coral» φαίνεται να διαθέτει το νέο τσιπ Snapdragon 855 και να τρέχει με Android Q και εκτιμάται ότι θα είναι μια νέα συσκευή Pixel που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τεστ σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία «Rammus», έχει τσιπ της Intel και τρέχει με Android 9.

Ειδικοί που μελέτησαν τα τεστ εκτιμούν ότι και οι δύο συσκευές κάνουν δοκιμές με Android προκειμένου να προετοιμαστούν για την μετάβαση στο Fuchsia το οποίο θα αντικαταστήσει το Android εντός ορατού μέλλοντος.

Το Fuschia, βάσει των έως τώρα διαρροών, θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» σε φορητές συσκευές, σε «έξυπνες» οικιακές συσκευές και σε υπολογιστές και φαίνεται ότι αποτελεί το επόμενο βήμα για την Google.

Πηγή τοποντικι

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2948