24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα αναδιπλούμενα κινητά μπορούν να “εξαφανίσουν” τα tablets

1 min read
Foldable phones would kill the tablet category1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με την εμφάνιση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων και με το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό που έχουν να αναδιπλώνονται και να ξετυλίγονται σχηματίζοντας μία λεπτή οθόνη, αρκετών ιντσών αρχίζει πλέον να απειλείται μία βασική κατηγορία προϊόντων…. τα tablets.

Το iPad ίσως να αποτελεί εξαίρεση.

Η αγορά των Android tablets έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανακοινώσεις για νέα συναρπαστικά tablet είναι μία ή δύο το πολύ κάθε χρόνο υπάρχουν πολλοί λόγοι για μία τέτοια θεωρία.

Γι αυτήν την πτώση η κύρια αιτία είναι σίγουρα το γεγονός ότι τα τηλέφωνα έχουν πλέον έναν εκρηκτικό ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, και τώρα πλέον με την εμφάνιση των πτυσσόμενων κινητών και με τα εκπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν τα tablets θα είναι καταδικασμένα και ιδιαίτερα τα Android tablets.

Ποτέ δεν θα αγόραζε κάνεις ένα tablet μόνο και μόνο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αν οι εργασίες που είχε να κάνει δεν απαιτούσαν μία οθόνη 10΄΄π.χ, διότι πλέον, αν παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις δίνεται περισσότερη βαρύτητα στα κινητά και οι δυνατότητες τους ολοένα και αυξάνονται (βλ μνήμη, χωρητικότητα, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, οθόνες κ.λ.π.)

Μόλις αρχίσουν σιγά σιγά τα αναδιπλούμενα κινητά να μπαίνουν στην αγορά, τα tablets πιθανότατα να γίνουν ακόμα λιγότερο δημοφιλή. Φυσικά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος προτού γίνουν πραγματικά προσιτά και αρκετά διαδεδομένα στο ευρύ κοινό ώστε να γίνουν πραγματικά αξιόλογα έναντι των tablets αλλά … αυτό σίγουρα κάποια στιγμή θα συμβεί και τότε … δύσκολα τα πράγματα για τα tablets.

George S. Metallidis

Πηγή και έμπνευση https://www.phonearena.com/news/Flexible-phones-would-kill-the-tablet-category_id113187

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα