26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 Mobile

1 min read
hp elite x3 lumia | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Windows 10 Mobile Γιοκ!!

H Microsoft επιβεβαίωσε ότι σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 mobile στο τέλος του έτους και ανακοίνωσε τι πρόκειται να συμβεί σε όσους δεν αναβαθμίσουν τη συσκευή τους.

Η Microsoft ενημέρωσε με FAQ σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος τους έτους για τα Windows 10 Mobile και συγκεκριμένα στις 10/12/2019. Λίγες ημέρες νωρίτερα η εταιρεία εξέδωσε σχετικές λεπτομέρειες και εξηγήσεις για το τι θα συμβεί σε όσους δεν αντικαταστήσουν τη συσκευή τους με μία συσκευή με λογισμικό Android ή iOS από την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία και έπειτα.

Σύμφωνα πάντα με τη Microsoft, όσοι αποφασίσουν να παραμείνουν στα Windows 10 Mobile, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους κανονικά, αλλά μετά τις 10-12-2019 αυτές οι συσκευές δεν θα υποστηρίζονται πλέον από την Microsoft με ενημερώσεις λογισμικού και επιδιορθώσεις κενών ασφαλείας.

Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να αποθηκεύουν αυτόματα τα αντίγραφα ασφαλείας και ρυθμίσεις εφαρμογών μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Από εκεί και μετά κανείς δεν εγγυάται αν θα λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες.

Επιπλέον υπηρεσίες όπως η αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών και η επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν μέσα σε 12 μήνες μετά την 10η Μαρτίου 2020.

Όσον αφορά τις ενημερώσεις εφαρμογών, η Microsoft υποστηρίζει ότι η υποστήριξη εφαρμογών ενδέχεται να λήξει οποιαδήποτε στιγμή, καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια των προγραμματιστών αν θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τα Windows 10 Mobile.

Ακούγεται ότι το Microsoft Store θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά το τέλος της περιόδου υποστήριξης στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά κανείς δεν εγγυάται για πόσο καιρό ακόμα θα είναι σε λειτουργία.

Εάν είστε χρήστης των Windows 10 Mobile αυτήν τη στιγμή, η Microsoft λέει ότι θα πρέπει να αλλάξετε σε μία συσκευή με λογισμικό iOS ή μιας συσκευής Android για να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό και τις υπηρεσίες της Microsoft.

Η Microsoft αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο τερματίζεται η υποστήριξη των Windows 10 Mobile είναι ότι άλλες πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας έχουν εξελιχθεί αρκετά, πράγμα που σημαίνει ότι τα Windows 10 Mobile δεν ικανοποιούν πλέον τις προσδοκίες πολλών χρηστών.

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί μαζί με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών και των συνεργατών που έχουν ήδη υιοθετήσει πλατφόρμες και συσκευές Android ή iOS. Ο στόχος της Microsoft είναι για τον κάθε χρήστη και κάθε οργανισμό ξεχωριστά στον πλανήτη να τον βοηθήσει να πετύχει περισσότερα και αυτό μας ωθεί να υποστηρίξουμε τις εφαρμογές μας για κινητά μέσω πλέον από τις πλατφόρμες και υποστηριζόμενες συσκευές Android και iOS.

Όποιος γενικά παρακολούθησε τις εξελίξεις των Windows 10 Mobile τον τελευταίο καιρό θα έχει διαπιστώσει μία στασιμότητα, με την Microsoft να έχει εγκαταλείψει πλήρως την πλατφόρμα των Windows 10 Mobile στο σύνολό της.

Το 2019 είναι ο τελευταίος χρόνος επίσημης “υποστήριξης” για την εγκατεστημένη κινητή πλατφόρμα της Microsoft, καθώς η εταιρεία έχει επικεντρώσει πλήρως τις προσπάθειές της για κινητά σε iOS και Android, καθώς και σε φορητούς υπολογιστές και tablets.

Άντε να δούμε τί θα ιδούμε…..

kirilos2000

Πηγή https://www.windowscentral.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα