26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέα απαίτηση για εφαμογές 64bit στο Google Play

1 min read
Google Play Store for Android e14869129268521 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Google play εφαρμογές 64 bit

Πριν από ένα χρόνο, η Google ενημέρωσε τους προγραμματιστές εφαρμογών Android για μια νέα απαίτηση 64-bit που έρχεται στο Google Play τον Αύγουστο του 2019 και τώρα πλέον περιγράφει με περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη μετάβαση σε 64 bit εφαρμογές.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, τον Δεκέμβριο του 2017, το Google Play θα εξακολουθεί να υποστηρίζει εφαρμογές 32-bit, αλλά από την 1η Αυγούστου 2019 όλες οι εφαρμογές 32-bit πρέπει να έχουν και μία αντίστοιχη έκδοση 64 bit.

Η Google παρουσίασε σήμερα ένα λεπτομερέστερο χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε 64 bit έως την 1η Αυγούστου 2021, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων για προγραμματιστές παιχνιδιών που χρησιμοποιούν την γλώσσα προγραμματισμού Unity.

google64bitappsjan19.jpg

Από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους, όλες οι νέες εφαρμογές και ενημερώσεις εφαρμογών που περιλαμβάνουν εγγενή κώδικα 32 bit πρέπει να έχουν και μία αντίστοιχη έκδοση 64 bit όταν δημοσιεύονται στο Google Play.

Αυτή η απόφαση ισχύει για εφαρμογές γραμμένες σε κώδικα C ή C ++ ή σε εφαρμογές με συνδέσμους προς μητρικές βιβλιοθήκες τρίτων, για παράδειγμα.

Δεν ισχύει για εφαρμογές γραμμένες σε Java ή Kotlin.

“Αν η εφαρμογή σας χρησιμοποιεί μόνο κώδικα γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Java ή Kotlin, συμπεριλαμβανομένων των βιβλιοθηκών ή των SDK, η εφαρμογή σας είναι ήδη έτοιμη για συσκευές 64-bit. Αν η εφαρμογή σας χρησιμοποιεί κάποιο εγγενή κώδικα 32bit ή είστε βέβαιοι ότι το κάνει, τότε θα πρέπει να αξιολογηθεί για να μπορεί να ευρετηριαστεί “, σημειώνει η Google στον οδηγό 64-bit για προγραμματιστές Android.

Οι προγραμματιστές θα μπορέσουν να υποβάλουν μόνο μια ενημερωμένη έκδοση 32 bit στα υπάρχοντα παιχνίδια μέχρι τον Αύγουστο του 2021, αν χρησιμοποιεί Unity 5.6 ή μεγαλύτερη.

Από την 1η Αυγούστου 2021, το Google Play δεν θα προβάλλει εφαρμογές χωρίς την αντίστοιχη έκδοση σε 64-bit σε συσκευές με δυνατότητα 64 bit.

Οι χρήστες με συσκευές 64-bit απλά δεν θα βλέπουν εφαρμογές 32-bit στο Google Play, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών που έχουν κατασκευαστεί με Unity 5.6 ή μεταγενέστερο.

“Δεν κάνουμε αλλαγές στην πολιτική μας σχετικά με την υποστήριξη 32-bit. Το Google Play θα συνεχίσει να παρέχει εφαρμογές σε συσκευές 32-bit. Αυτή η απαίτηση σημαίνει ότι εφαρμογές με 32-bit native κώδικα θα πρέπει να έχουν μια πρόσθετη έκδοση 64-bit επίσης , ”  ¨οπως σημειώνουν σε ένα blog οι διαχειριστές προϊόντων Google Play και Android .

Το επιπλέον περιθώριο για τους προγραμματιστές παιχνιδιών που χρησιμοποιούν τη Unity είναι ότι η Unity ενεργοποίησε την υποχρεωτική υποστήριξη 64-bit πέρυσι.

Οι νέοι κανόνες δεν ισχύουν για εφαρμογές για το Wear OS ή το Android TV, αφού οι συσκευές που εκτελούν αυτές δεν υποστηρίζουν κώδικα 64-bit. Επίσης, δεν ισχύει για εφαρμογές που δεν διανέμονται σε συσκευές που εκτελούν Android 9 Pie ή αργότερα.

 

kirilos2000

Πηγή zdnet

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα