26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Super Smash Bros

2 min read
super smash bros ultimate nintendo switch cover 15341571218391 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το σατανικό χέρι από το διάστημα επιτίθεται ξανά!

Το Super Smash Bros, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Nintendo 64 τον Νοέμβριο του ’99. Ακολούθησε το Super Smash Bros. Melee στο Gamecube, το SSB Brawl στο Wii, το SSB 4 (3DS/Wii U) και τέλος φτάσαμε στο σημερινό SSB Ultimate στο αγαπητό μας Nintendo Switch, το οποίο συνεχίζει να βάζει στο…μίξερ, όλους μας τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από διάφορα διάσημα games σε μία μάχη. Είναι ένα Fighting game όπως τα άλλα που ξέρουμε ή θα μας έχει και λίγο σε αγωνία με κάποια ιστορία μαζί; Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα έχει να μας προσφέρει.

image

Νέα σκοτεινή δύναμη πλησιάζει
Το ίδιο το SSBU έχει αρκετά modes, το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι το Adventure mode, όπου εκεί έχουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία η οποία εκτυλίσσεται στο World of Light, με τον μεγάλο αρχηγό Galeem και μια στρατιά από Master hands, κατακτούν όλη την λεγεώνα των αγαπημένων μας ηρώων. Για να τους επαναφέρουμε, θα πρέπει να εξερευνήσουμε τον χάρτη του World of Light και να σώσουμε τις ψυχές του κάθε ήρωα ξεχωριστά. Ο Kirby είναι ο βασικός μας χαρακτήρας με τον οποίο ξεκινάμε και στη συνέχεια ξεκλειδώνουμε και τους υπόλοιπους. Ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος και θα πρέπει αρκετές φορές να διαλέξετε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσετε. Η διάσωση των ηρώων μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει αρκετή δεξιότητα στις κινήσεις, σωστές επιλογές στα Spirits που θα σε Boostάρουν (στο Adventure) και πάνω απ όλα εξάσκηση. Υπάρχουν μόλις 1300 χαρακτήρες ως Spirits οπότε θα έχετε πολύ δρόμο για να τους δείτε όλους.

Pro Controller…προ των πυλών!
Εκτός από το Adventure mode, υπάρχει το κλασικό Single-player Smash όπου μπορούμε να πολεμήσουμε με NPCs, με τους κανόνες της προτίμησής μας. Μπορείτε δηλαδή να ορίσετε χρόνο του αγώνα, ζωές, αντικείμενα και ένα σωρό άλλα customizations. Στο Super Smash Bros. Ultimate θα παίξετε με γνωστούς χαρακτήρες από διάφορα franchise της Nintendo, καθώς και με μαχητές-guests από third-party games. Αυτή τη φορά το καστ είναι τεράστιο, περιλαμβάνοντας 74 μαχητές, δηλαδή όλους τους 63 χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στη σειρά συν 11 νέους. Οι νεόφερτοι είναι τα Inklings από το Splatoon, η Princess Daisy από τη σειρά Super Mario, ο Ridley και η Dark Samus του Metroid, οι Simon και Richter Belmont από το Castlevania, o Chrom από το Fire Emblem: Awakening, o King K. Rool απ’ το Donkey Kong, η Isabelle από το Animal Crossing, οι Ryu και Ken από το Street Fighter και ο Incineroar από τις Pokemon και Moon.

Στην αρχή ξεκινάτε με 8 βασικούς, ενώ ολοκληρώνοντας μάχες ξεκλειδώνετε τους υπόλοιπους. Οι μαχητές είναι τόσο πολλοί, που σίγουρα θα καταφέρετε να βρείτε εκείνον που σας ταιριάζει περισσότερο. Ανάμεσά τους διαφέρουν όχι μόνο οι κινήσεις και οι special abilities, αλλά και η κατηγορία βάρους. Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων δίνει στον κάθε χαρακτήρα το προσωπικό του playstyle. Οι heavy χαρακτήρες, όπως ο Bowser είναι πιο δύσκολο να εκτοξευτούν εκτός πίστας, αλλά είναι πιο αργοκίνητοι από τους light και στηρίζονται περισσότερο σε λίγα δυνατά και στρατηγικά χτυπήματα παρά σε συνεχή combo. Από την άλλη, ακόμη και μαχητές ίδιου βάρους μπορεί να διαφέρουν αρκετά ως προς το kit τους. Για παράδειγμα, ο Snake (σχετικά heavy) μπορεί να κρατήσει σε απόσταση τον αντίπαλο με διάφορες ranged κινήσεις όπως πυραύλους και χειροβομβίδες, ενώ ο Incineroar (επίσης heavy) θα πρέπει να πλησιάσει για σοβαρό damage.

super smash bros ultimate5

Η ποικιλία είναι εκπληκτική στις κινήσεις που έχει ο κάθε χαρακτήρας στη διάθεσή του. Όλες οι κινήσεις των μαχητών είναι αναγνωρίσιμες από τα αντίστοιχα games τους, πανέμορφα προσαρμοσμένες στην αισθητική του Super Smash Bros. Ultimate. Mε το πάτημα ενός κουμπιού εξαπολύετε το εμα βληματικό Hadoken του Ryu, ενώ αν κινηθείτε προς τα πάνω με την ίδια εντολή εκτοξεύεστε σε ένα εκρηκτικά κλασικό Soryuken. Αντίστοιχα ο Simon Belmont έχει το κλασικό μαστίγιο στη διάθεσή του, καθώς και τα τσεκούρια που πετάει με την ίδια αναγνωρίσιμη καμπύλη. Xρησιμοποιώντας την ultimate ability, σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται στην οθόνη σας ακόμη και στοιχεία από το User Interface του game όπου πρωταγωνιστεί ο μαχητής σας. Όταν θα πετσοκόβετε τον Yoshi με το Omnislash του Cloud από το Final Fantasy VII, θα συνειδητοποιήσετε πραγματικά τι εστί Smash Bros.

Όπως πάντα, κάθε μαχητής έχει και τη δικιά του ultimate ability, που έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα για damage. Για να αποκτήσετε τη δυνατότητα να την εκτελέσετε υπάρχουν δύο τρόποι, εκ των οποίων επιλέγετε μέσω ρυθμίσεων ποιος θα ισχύσει. Ο πρώτος και παραδοσιακός είναι χτυπώντας το Smash Ball, ένα item με το σύμβολο του παιχνιδιού που εμφανίζεται ξαφνικά στην πίστα και αιωρείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Όποιος καταφέρει να το σπάσει πρώτος κερδίζει την ultimate ability του, την οποία εκτελείτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να γεμίζετε την μπάρα της ultimate καθώς μάχεστε, δίνοντας και παίρνοντας damage. Οι ultimate abilities μας προσφέρουν πάντα ένα εντυπωσιακό οπτικό θέαμα και μπόλικη ικανοποίηση. Κάποιες ultimate λειτουργούν ως grabs ή melee attacks, ενώ άλλες ως ranged attacks, που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε το σωστό timing και positioning για να την πετύχετε.

super smash bros ultimate2

Το ερώτημα είναι αν η Nintendo καταφέρνει να ισορροπήσει αυτό το τεράστιο καστ χαρακτήρων. Την απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε οριστικά ακόμη. Καθώς το competitive community εξερευνά όλο και βαθύτερα το νέο Smash Bros, δίνει και τα πορίσματά του στην casual κοινότητα, ως προς τα διάφορα matchups και tiers, δηλαδή ένα είδος ανεπίσημου ranking των χαρακτήρων. Αν και υπάρχουν μαχητές που έχουν προβάδισμα απέναντι σε άλλους και ουσιαστικά κάνουν counter το playstyle τους με το δικό τους, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανώτεροι.

Αρχικά ίσως αποκτήσετε αυτή την εντύπωση, ειδικά με χαρακτήρες που είναι πιο εύκολοι για αρχάριους, λόγω της απλότητας των κινήσεών τους. Όμως, όσο περισσότερο παίζετε θα ανακαλύψετε ότι στο casual επίπεδο, όπου δεν αξιοποιείται το 100% του δυναμικού κάθε μαχητή, σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες μπορεί να αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικοί. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απόλυτο balance μεταξύ 74 μαχητών, αλλά αν εξασκηθείτε αρκετά, μπορείτε να νικάτε συστηματικά με οποιονδήποτε σας αρέσει.

super smash bros ultimate6

Ο χειρισμός του SSBU δεν θα σας καλύψει με το ένα μόνο Joycon. Μέσα στο κουτί του Switch υπάρχει το Joy-Con comfort grip, ένα αξεσουάρ που θα σας βοηθήσει να συνδέσετε τα δύο joycon με αποτέλεσμα να έχετε ένα κάπως πιο άνετο χειριστήριο ώστε να μπορέσετε να παίξετε το Smash Bros Ultimate. Σε μερικούς παίκτες αυτό μπορεί και να αποτελεί μια άνετη επιλογή στο gameplay, αλλά λίγο πιο επιθυμητό στους περισσότερους θα ήταν ο pro controller για το Switch ή και ένα χειριστήριο του Gamecube με τον adaptor για Switch. Αμέσως έχουμε τρεις επιλογές. Η μία είναι by default, αυτή που μας δίνει το Switch, ενώ τις άλλες δύο επιλογές (pro controller και GC controller+adaptor) μπορούμε να τις βρούμε στην αγορά ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Μέσα στο παιχνίδι είναι διαθέσιμο και το custom profile που μπορείτε να έχετε ώστε να αποφασίζετε τι λειτουργία θα έχει το εκάστοτε πλήκτρο στο controller σας. Έτσι, αν είστε ιδιότροπος στο χειρισμό και βρεθείτε σε ξένη κονσόλα, ξέρετε τι θα κάνετε.

Για τους νέους παίκτες υπάρχει και το training, όπου εκεί μπορείτε να κάνετε εξάσκηση. Θα χρειαστείτε να μάθετε βασικές κινήσεις, όπως άμυνα, dodge και attack combos. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετεε να λέγχετε το χαρακτήρα σας να μην βγαίνει εκτός πίστας και να χάνει, κοινώς θα πρέπει να ξέρετε να πετάτε και να μην πέφτετε κάτω. Αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό, καθώς είτε παίζοντας Smash, είτε Adventure mode θα σας χρειαστεί πολύ συχνά.

super smash bros ultimate3

Smashάρωντας με τους φίλους σας
Ένα στάνταρ και διασκεδαστικό κομμάτι του Smash Bros ήταν πάντα το multiplayer κομμάτι του, το οποίο διαθέτει πληθώρα επιλογών στους χαρακτήρες, στις πίστες και στα battle rules. Στο multiplayer μπορείτε να ονομάσετε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε και να ορίσετε το πως θα εμφανίζεται το skin σας στην οθόνη. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε τον Kirby σε μαύρο χρώμα αντί για άσπρο-ροζ, όπως είναι το default.

Η λεγεώνα των κακών χεριών ήρθε να σκοτεινιάσει τις ψυχές των ηρώων μας. Θα καταφέρουμε να τους σώσουμε από την μαύρη τρύπα ;

Το multiplayer είναι εφικτό είτε local (μέχρι 8 παίκτες) είτε online multiplayer (μέχρι 4 παίκτες). Το local game μπορεί να αποτελείται είτε από 1 Switch προς 8 παίχτες / controllers, είτε από 8 ξεχωριστά Switch, όπου ο κάθε παίχτης να λειτουργεί με την δική του κονσόλα, κάτι εξαιρετικά βολικό σε μεγάλα τουρνουά. Το κομμάτι του multiplayer έχει πολλά modes. Το κλασικό είναι το Smash: ένα μάτς, επιλογή πίστας και παραμέτρων (items, ratios, friendly fire, timer κλπ) με υποστήριξη έως 8 παιχτών. Η online εμπειρία είναι ικανοποιητική, αν και αναπόφευκτα θα συναντήσετε lag σε κάποιες μάχες, ειδικά με πολλά άτομα. Το lag αν και δεν είναι υπερβολικά συχνό, θα σας εκνευρίσει διαταράσσοντας τη ροή της εμπειρίας σας, όταν παρουσιαστεί.

super smash bros ultimate4

μί οι παίκτες χωρίζεστε σε δύο ομάδες. Κερδίζει η ομάδα που θα επιζήσει. Τέλος έχουμε και το Tourney, το οποίο είναι ένα σύστημα τουρνουά με υποστήριξη έως και 32 παιχτών και με κανονικό σύστημα με brackets. Το mode αυτό εξυπηρετεί άριστα τον σκοπό της διοργάνωσης ενός τουρνουά. Τέλος, το Special Smash mode περιλαμβάνει ειδικά options όπως τα Sudden Death, special handicaps ή custom advantages στον παίχτη, ενώ έχουμε και το Smashdown, ένα Tourney mode όπου ανταγωνίζεστε τους φίλους σας (local play) και στις επόμενες μάχες σας παίζετε με διαφορετικούς χαρακτήρες. Αν παράδειγμα διαλέξετε Pikachu και Roy, στο επόμενο ματς θα πρέπει να διαλέξετε άλλους χαρακτήρες καθώς οι προηγούμενοι γίνονται ban. Το mode αυτό είναι μια πρόκληση για να δοκιμάσετε τις δεξιότητες σας σε ήρωες που δεν είχατε παίξει προηγουμένως.

Μία επίσης ωραία δυνατότητα που προστέθηκε στο Super Smash Bros. Ultimate είναι ότι μπορείτε να ορίσετε όνομα στα battle videos που αποθηκεύσατε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δυνατότητα του online multiplayer είναι εφικτή μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας της Nintendo. Συμφέρει να αγοράσετε το ετήσιο πακέτο που βγαίνει φθηνότερα σε σχέση με το αν πληρώνατε τον κάθε μήνα ξεχωριστά.

super smash bros ultimate 4

Game & Watch α λα Smash
Ο τομέας των γραφικών, για 2D (και κάτι από 3D αν βάλουμε τα ειδικά εφέ) είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για το είδος του. Έχει κρατήσει τα καρτουνίστικα γραφικά στους περισσότερους χαρακτήρες αλλά έχει διατηρήσει και τη σοβαρότητα μερικών άλλων (όπως οι Samus, Fox, Roy). Η ανάλυση είναι 1080p και το frame rate στα 60 fps αρκετά σταθερό χωρίς σπασίματα και δίχως να θυσιαστεί το texture quality. Οι κινήσεις final smash είναι εντυπωσιακές. Επιπλέον, έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στις απεικονίσεις της πίστας (terrain, κινητά μέρη) και στις επιθέσεις των ηρώων αξιοποιώντας τις δυνατότητες της κονσόλας στο έπακρο. Το μοναδικό που θα μπορούσε να σας ζορίσει είναι όταν παίζετε πολλοί παίχτες στην ίδια οθόνη. Θα πρέπει να ξεχωρίσετε τον χαρακτήρα σας, ειδικά αν παίζετε παραπάνω από 4 παίκτες ταυτόχρονα. Φυσικά αυτό λύνεται όσο ο κάθε παίχτης έχει το Switch του και το χειριστήριο του.

Το νέο Smash Bros συνεχίζει τη παράδοση και στην εξαιρετική ακουστική ποιότητα, Πάνω από 800 μουσικά tracks σας περιμένουν να τα ακούσετε in-game. Ακόμη, υπάρχει ένα τυπικό voice acting στους ήρωες όποτε επιτίθενται. Τα items έχουν λίγο πολύ αναγνωρίσιμο ήχο τον οποίο είχαμε γνωρίσει και στα προηγούμενα releases του τίτλου. Ένα πράγμα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο, εκτός από την μουσική επένδυση, είναι όταν θα χάνετε τη μάχη από final smash επίθεση του αντιπάλου σας ή ακόμη χειρότερα, όταν σας ρίχνει βολές ο Master hand ή κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο boss μέσα στο Adventure.

 

Η πρόκληση συνεχίζεται στο Nintendo Switch
Το Super Smash Bros. Ultimate αποτελεί ένα από τα καλύτερα games της σειράς, αρκεί βέβαια να το παίξετε με το κατάλληλο controller. Ως σχετικά παλιός παίκτης των Smash Bros ξεκινώντας από το Gamecube, μπορώ να πω ότι το παιχνίδι με κράτησε σε εγρήγορση ειδικά στο Adventure. Το γεγονός ότι ο τίτλος απευθύνεται σε competitive κοινό δεν με αποθάρρυνε να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.

super smash bros ultimate8
Θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετές ώρες προπόνησης για να είστε ανταγωνιστικοί και να τερματίσετε με άνεση το main story, ειδικά αν έχετε να παίξετε από τότε που πήρατε το Wii U (κοινώς αν έχετε “σκουριάσει”). Σίγουρα τα γραφικά είναι κατά πολύ ανώτερα από αυτά του Wii U και έχει γίνει extreme makeover και στον ήχο. Το Adventure και το multiplayer κομμάτι, είναι κάτι που θα σας διασκεδάσει αρκετά για πολλές ώρες, κάνοντάς το Super Smash. Bros. Ultimate έναν από τους must τίτλους αγοράς εφόσον έχετε Switch ή αν σκοπεύετε να αγοράσετε το bundle του Switch με το παιχνίδι.

Θετικά:
– Ατελείωτη γκάμα από multiplayer modes και παραλλαγές
– Τα trophies
– Υψηλή πρόκληση
– Η μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
– Όχι τόσο εύκολο για νέους παίκτες
– Για βέλτιστη εμπειρία θέλει καλό χειριστήριο
– Μερικά characters / maps διατίθενται με DLC

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Σενάριο: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι με όλα τα κομφόρ, μεγάλη γκάμα σε πίστες, αρκετές προκλήσεις σε story mode η και τουρνουά. Θα σας κρατήσει μάχιμους για πολλές ώρες!

Πηγή: www.gameworld.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα