26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Project xCloud η νέα υπηρεσία game streaming της Microsoft

1 min read
project xcloud halo 51 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft έχει πλέον ανακοινώσει το Project xCloud, την νέα υπηρεσία game streaming  η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει παιχνίδια υψηλής ποιότητας και απόδοσης, όμοια αυτών του Xbox σε συσκευές  όπως τα smartphones.

Η ιδέα είναι παρόμοια με άλλες εταιρίες game streaming – Πρόκειτα για data centers με τεχνολογία και hardware του  Xbox, το οποίο στη συνέχεια μεταδίδει το παιχνίδι στη συσκευή σας.

Αλλά φυσικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα υπάρχουν και αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως ο περιορισμός της ταχύτητας ροής δεδομένων, η ποιότητα των γραφικών, κ.λ.π αλλά εκεί έρχεται η τεχνολογία cloud της Azure της Microsoft.

Η Microsoft έχει αρχίσει ήδη να δοκιμάζει και να τεστάρει το xCloud χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και tablets που είναι συνδυασμένα με ελεγκτές Xbox χρησιμοποιώντας Bluetooth και μέσω εισόδου αφής, μέσω δικτύων 4G και 5G, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Οι δημόσιες δοκιμές του xCloud θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτήν την τεχνολογία που αναπτύσσει η Microsoft.

https://www.windowscentral.com/xbox-project-xcloud-technology-explained

 

Στο παραπάνω βίντεο, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του  συζητούν λεπτομερώς πώς θα λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία – καθώς και επίσης για να καθησυχάσει τους φανατικούς gamers του Xbox και να τους πείσει ότι η εποχή του παιχνιδιού της κονσόλας δεν έχει τελειώσει.

Αυτή η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί κυρίως για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε κονσόλα, λέει η Microsoft ή θέλουν έναν διαφορετικά και εναλλλακτικό τρόπο αναπαραγωγής παιχνιδιών του Xbox, πιο mobile θα λέγαμε.

Είναι μια τεράστια εξέλιξη για τη Microsoft – και με τις νέες κονσόλες Xbox που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, κάτι τέτοιο μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται την επόμενη γενιά παιχνιδιών κονσόλας.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.eurogamer.net

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα