30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei ξεπερνά τη Samsung και γίνεται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο

1 min read
Huawei logo storefront shutterstock website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, η Huawei κατάφερε το ακατόρθωτο, να ξεπεράσει τη Samsung στις παγκόσμιες αποστολές smartphones και εν μέσω αντίξοων συνθηκών.

Σύμφωνα λοιπόν με την Canalys, η Huawei απέστειλε 55,8 εκατομμύρια smartphone το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ η Samsung, από την άλλη πλευρά, ήρθε δεύτερη με 53,7 εκατομμύρια αποστολές smartphone . Ενώ η Huawei σημείωσε πτώση των πωλήσεων κατά 5% σε ετήσια βάση, η Samsung αντιμετώπισε πτώση 30% σε σύγκριση με τα στοιχεία της στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

huawei samsung παγκόσμιες αποστολές
Εικόνα: Canalys

Πολλοί θα απορούν πως η Huawei και παρά την απαγόρευση από τις ΗΠΑ και παρά την απουσία των Google apps από τα κινητά της, κατάφερε κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι απλή, τα smartphones της Huawei είναι απλά εκπληκτικά και ειδικά στο τμήμα κάμερας.

Οι αριθμοί πωλήσεων για τηλέφωνα Huawei στην Κίνα δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, εκτός από την πτώση σε ολόκληρη τη βιομηχανία λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Στην πραγματικότητα, η Canalys λέει ότι η Huawei πωλεί τώρα πάνω από το 70% των smartphone της στην ηπειρωτική Κίνα .

κανάλια αποστολής huawei
Εικόνα: Canalys

«Η Huawei πάτησε σωστά στα πόδια της την κατάλληλη στιγμή αφού εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κινεζική οικονομική ανάκαμψη για την πώληση των smartphones. Η Samsung από την άλλη έχει πολύ μικρή παρουσία στην Κίνα, με μερίδιο αγοράς μικρότερο του 1% και έχει δει τις βασικές της αγορές, όπως η Βραζιλία, η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, να κατατροπώνονται στην ουσία από την κυριαρχία της Huawei », λέει ο Can Stys Senior Αναλυτής Ben Stanton. .

Κατά τα λοιπά η η Samsung δήλωσε ότι αναμένει καλύτερες πωλήσεις το επόμενο τρίμηνο λόγω των νέων ναυαρχίδων τηλεφώνων όπως το Galaxy Note 20 και το Galaxy Z Fold 2 5G . Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Huawei καταφέρνει να διατηρήσει τη θέση της το επόμενο τρίμηνο.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα