30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Mi Band 5 vs Mi Band 4: Σε τι διαφέρουν;

1 min read
mi band 5 vs 4 featured1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Mi Band 5 παρουσιάστηκε σήμερα ως αναβάθμιση του Mi Band 4 , το οποίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Μεταφέρει τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, αλλά εισάγει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών που το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον, όπως μεγαλύτερη οθόνη, νέους τρόπους άθλησης, μαγνητική φόρτιση και πολλά άλλα.

Mi Band 5 vs Mi Band 4

  • Μεγαλύτερη οθόνη

Το Mi Band είναι ένα μικροσκοπικό & προσιτό fitness tracker, αλλά η Xiaomi προσφέρει πολλά περισσότερα. Το Mi band 5 διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής AMOLED 1,1 ιντσών , η οποία είναι κατά 20% πιο μεγάλη σε σχέση με τον προκάτοχό της.

mi μπάντα 5 χρώματα
  • 6 Νέες αθλητικές δραστηριότητες

Η Xiaomi έχει επίσης ενημερώσει τον αριθμό των δραστηριοτήτων με το νέο Mi Band 5 να υποστηρίζει τώρα 11 αθλητικές δραστηριότητες – έξι νέες εκτός από τις υπάρχουσες όπως διάδρομος, άσκηση, υπαίθριο τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα και κολύμπι στην πισίνα.

Οι 6 νέες αθλητικές δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το Mi Band 5 είναι τρέξιμο εσωτερικού χώρου, εσωτερική ποδηλασία, ελλειπτικό μηχάνημα, σχοινάκι, γιόγκα και μηχανή κωπηλασίας. Τώρα με την καραντίνα που βλέπουμε να μας έρχεται σιγά σιγά είναι ότι πρέπει για να μείνετε υγιείς και να αθληθείτε μέσα στο σπίτι σας.

  • 24ωρη παρακολούθηση ύπνου

Μία από τις αγαπημένες μας προσθήκες στο Mi Band 5 είναι η παρακολούθηση ύπνου 24 ωρών. Όλες τα bands προηγούμενης γενιάς από τη Xiaomi κατέγραφαν μόνο τον βραδυνό σας ύπνο και δεν λάμβαναν υπόψη τον απογευματινό ύπνο. Αυτό αλλάζει σήμερα με το Mi Band 5 καθώς θα καταγράφει πότε κοιμάστε, μαζί με την παρακολούθηση ύπνου REM εκτός από τον ελαφρύ και τον βαθύ ύπνο.

  • Ενημερωμένη παρακολούθησης υγείας

Αυτός ο ανιχνευτής φυσικής κατάστασης είναι εξοπλισμένος με έναν αισθητήρα καρδιακού ρυθμού PPG, τον οποίο η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είναι περίπου 50 τοις εκατό πιο ακριβής από τον προκάτοχό του. Το Mi Band 5 υποστηρίζει παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού 24/7 , όπως συνήθως, αλλά τώρα έχετε επίσης τέσσερις νέους τρόπους παρακολούθησης της υγείας σας.

Για πρώτη φορά, το Mi Band 5 εμφανίζει τώρα το δείκτη ζωτικότητας σας Personal Activity Intelligence (PAI). Βασίζεται σε δεδομένα όπως το φύλο, η ηλικία και τον καρδιακό σας ρυθμό για να σας δώσει πληροφορίες για τη σωματική σας δραστηριότητα. Υπάρχουν επίσης ασκήσεις παρακολούθησης του άγχους και αναπνοής.

mi band 5 womens health tracking | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Το Mi Band 5 περιλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά υγείας των γυναικών

Το Mi Band 5 προσφέρει επίσης αποκλειστικά χαρακτηριστικά υγείας των γυναικών, όπως υπενθυμίσεις για κύκλους περιόδου, περίοδο ωορρηξίας και πολλά άλλα.

  • Μαγνητικός φορτιστής

Το Mi Band 5 επιδιορθώνει ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ του προκατόχου του και μιλάμε για τον μαγνητικό φορτιστή δείτε την εικόνα παρακάτω.

mi μπάντα 4 έναντι mi μπάντα 5 φόρτιση

Με το Mi Band 4, έπρεπε να αφαιρέσετε το λουράκι και να το τοποθετήσετε πάνω στη βάση. Ενώ με το Mi Band 5 απλά ξεχάστε το.

Επίσης, το Mi Band 5 περιλαμβάνει μια μικρότερη μπαταρία 125mAh από την μπαταρία 135mAh του προκατόχου της, αλλά η Xiaomi λέει ότι εξακολουθεί να προσφέρει την ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας 20 ημερών με το Mi Band 4, αυτό μένει να το δούμε!

Mi Band 5 vs Mi Band 4: Προδιαγραφές

 Mi Band 4Mi Band 5
Βάρος22,1 γραμμάρια~ 22 γραμμάρια
ΟθόνηΟθόνη αφής AMOLED 0,95 ιντσών (120 x 240)
Οθόνη αφής AMOLED 1,1 ιντσών (126 x 294)
Αισθητήρας καρδιακού ρυθμούΝαίΝαί
Sports mode511
Αδιάβροχο50 μέτρα / 5ΑΤΜ50 μέτρα / 5ΑΤΜ
Μέγεθος μπαταρίας135mAh125mAh
Διάρκεια ζωής μπαταρίας20 μέρες20 ημέρες (14 ημέρες για την έκδοση NFC)
ΤιμήΑπό 22 ΕΥΡΩ22 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ NFC
29 ΕΥΡΩ ΜΕ NFC

Mi Band 5: Τελικά αξίζει;

Η Xiaomi έχει φέρει κάποιες ουσιαστικές αναβαθμίσεις με κάθε νέα κυκλοφορία του Mi Band με την πάροδο των ετών και, το Mi band 5 δεν διαφέρει. Διορθώνει πολλά από τον προκάτοχό του και φέρνει έξι νέες αθλητικές δραστηριότητες, προηγμένη παρακολούθηση υγείας και ύπνου και πολλά άλλα σχεδόν στην ίδια τιμή με τον προκάτοχο του.

Όπως και να έχει το Mi Band 5 ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο αξεσουάρ γυμναστικής σε όλο τον κόσμο.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα