18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Mi Band 5 : Έγινε επίσημο από την Xiaomi με μεγαλύτερη οθόνη – νέες λειτουργίες και τιμή από τα 22 €

1 min read
Mi Band 5 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε το πιο πολυαναμενόμενο Mi Band 5 σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κίνα, όπως είχε υποσχεθεί .

Το νέο Mi Band 5 διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής AMOLED 1,1 ιντσών, η οποία είναι 20% μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του (Mi Band 4), έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει περισσότερους χαρακτήρες. Υποστηρίζει επίσης και εκατοντάδες προσαρμοσμένα θέματα (Watchfaces) για να διαλέξετε, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και γνωστά θέματα, όπως το Spongebob Squarepants, Neon Genesis Evangelion, Hatsune Miku και Detective Conan και άλλα.

Mi Band 5 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εκτός όμως από την υποστήριξη για τα Watchfaces, η συσκευή διαθέτει και υποστήριξη για 11 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες και σπορ. Φυσικά, όπως και το προηγούμενο Mi Band 4, το νέο Mi Band 5 είναι και αυτό αδιάβροχο μέχρι και τις 5ATM, ώστε να μπορείτε να το κολυμπήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα σε βάθος μέχρι και τα 50 μέτρα.

Η Xiaomi επέστρεψε επιτέλους και την 24ωρη παρακολούθηση ύπνου, που περιλαμβάνει τον γρήγορο  ύπνο, τον βαθύ ύπνο REM, τον ακανόνιστο αλλά και τον σποραδικό ύπνο. Η ακρίβεια της παρακολούθησης του ύπνου σύμφωνα με την εταιρεία βελτιώθηκε κατά 40%, ενώ και η παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και των ακανόνιστων κινήσεων έχει βελτιωθεί έως και 50%.

Xiaomi Mi Band 5 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εκτός από τα παραπάνω, τώρα υπάρχει και ένας χρονοδιακόπτης (timer) που υπήρχε και στα προηγούμενα φορητά Mi Band, η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου, οι επιλογές για διάφορες ασκήσεις όπως η γιόγκα και το σχοινάκι και η κωπηλασία. Εκτός από αυτά διαθέτει και υποστήριξη για πληρωμές μέσω του NFC, μία λειτουργία που την είχαν μόνο οι συσκευές του Mi Band 4 που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Xiaomi Mi Band 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Mi Band 5 θα υποστηρίζει το πλήρως το NFC και τις ανέπαφες πληρωμές, επιτρέποντας την πληρωμή μέσω της MasterCard για τις αγορές σας, αλλά και της πληρωμής των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το νέο Mi Band 5  διαθέτει επίσης και έναν νέο αισθητήρα SpO2 για την μέτρηση του ποσοστού του οξυγόνου στο αίμα (οξύμετρο), αλλά εκτός από αυτό θα υπάρχει και η δυνατότητα της μέτρησης του στρες και της αναπνοής κατά την διάρκεια των ασκήσεων. Πέρα όμως από αυτά θα σας παρέχει και μερικές ασκήσεις αναπνοής ώστε να ελαττώσετε το στρες και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Xiaomi Mi Band 5 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπλέον, θα υπάρχει μια λειτουργία “Μην ενοχλείτε” (DND), η οποία θα σταματά τις ειδοποιήσεις και την δόνηση για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 30, 60 ή 120 λεπτά).

Xiaomi Mi Band 5 6 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Xiaomi υπόσχεται έως και 14 έως 20 ημέρες αυτονομίας, και το νέο Mi Band 5 έρχεται με νέο μαγνητικό καλώδιο φόρτισης.

Προδιαγραφές Xiaomi Mi Band 5

  • 1.1-inch (126 x 294 pixels) AMOLED 24bit color touch screen display with up to ≥450 nits brightness, 2.5D  scratch-resistant glass, AF coating
  • Shows time, steps, heart rate, activities, weather, notifications from apps, calls and more
  • Photoplethysmography (PPG) / Heart rate sensor
  • 24-hour sleep tracking, fitness tracking, Sedentary reminder
  • 11 sports modes (outdoor running, walking, cycling, indoor running, swimming, exercise, indoor cycling, elliptical machine, skipping rope, yoga, rowing machine)
  • PAI health analysis, Women’s health tracking: Menstrual cycle,
  • Tri-axis Accelerometer + Tri-axis Gyro, Capacitive Wear Monitoring Sensor, Pressure assessment, Breathing training, Remote shutter control
  • Xiao Ai’s voice assistant (NFC model)
  • 5ATM (50 meters) water resistant
  • Bluetooth 5.0 LE, NFC (Optional)
  • Dimensions: 47.2 x 18.5 x 12.4mm; Weight: 11.9g / 12.1g (NFC)
  • 125mAh battery with up to 14 days of battery life in typical mode, 20 days in long battery mode
Xiaomi Mi Band 5 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Mi Band 5 διατίθεται με σώμα σε μαύρο χρώμα αλλά με 6 διαφορετικά πολύχρωμα λουράκια που είναι διαθέσιμα σε Μαύρο, Μπλε, Ροζ, Πορτοκαλί, Μωβ, Κίτρινο και Πράσινο χρώμα. Τιμολογείται στα 189 γιουάν (26,7 US $ / 22 € περίπου) για την τυπική έκδοση και στα 229 γιουάν (32,3 $ ΗΠΑ / 28 € περίπου) για την έκδοση NFC. Θα γίνει διαθέσιμο στην Κίνα από τις 18 Ιουνίου και λίγο αργότερα και στις υπόλοιπες αγορές.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα