30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook Messenger Kids κυκλοφορεί σε περισσότερες από 70 χώρες και με περισσότερα χαρακτηριστικά

1 min read
MessengerKids1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Messenger Kids σε περισσότερες από 70 νέες χώρες με νέες λειτουργίες που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε διαφορετικές χώρες.

Καθώς τα σχολεία σε όλο τον κόσμο παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του COVID-19, το facebook φαίνεται να εμπλουτίζει με νέα χαρακτηριστικά τη δημοφιλή εφαρμογή τα οποία θα επιτρέπουν στα παιδιά να προσθέτουν νέους φίλους ή φίλες στις επαφές τους πάντα βέβαια υπό τη γονική επίβλεψη και όχι μόνο.

Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Supervision Friending η στα Ελληνικά εποπτεία φίλων το οποίο ξεκινάει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενεργοποιήσουν μια επιλογή που θα επιτρέπει στα παιδιά τους να δέχονται, να απορρίπτουν, να προσθέτουν και να αφαιρούν επαφές. Οι γονείς θα λαμβάνουν μία ειδοποίηση μέσω του Messenger και θα έχουν φυσικά τον τελευταίο λόγο σε οποιαδήποτε επιλογή των παιδιών τους μέσω του Γονικού πίνακα ελέγχου.

Η δεύτερη νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους γονείς να εγκρίνουν άλλους ενήλικες, όπως οι εκπαιδευτικοί, για να μπορούν να  προσθέτουν τα παιδιά τους σε ομαδικές συζητήσεις.

Το τρίτο χαρακτηριστικό, που είναι τώρα διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική, θα επιτρέπει στους γονείς να κάνουν το όνομα και τη φωτογραφία του προφίλ του παιδιού τους ορατό σε έναν κύκλο χρηστών όπως φίλοι, επαφές των παιδιών τους και τους γονείς τους κ.λ.π.

Στην ανακοίνωσή του, το Facebook δήλωσε ότι τα νέα χαρακτηριστικά αναπτύχθηκαν με τη συμβουλευτική ομάδα Youth Advisors  που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Τον Φεβρουάριο σας αναφέραμε ότι εταιρεία εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά  και λειτουργίες στο Messenger Kids, που δίνουν στους γονείς μεγαλύτερο έλεγχο της δραστηριότητας των παιδιών τους συμπεριλαμβανομένου ενός αρχείου καταγραφής δραστηριοτήτων το οποίο καταγράφει με ποιους συνομιλούν και τι μοιράζουν τα παιδιά τους, ωστόσο όπως σημείωσε η Sarah Perez του TechCrunch, η πολιτική απορρήτου του Facebook εξακολουθεί να του δίνει άφθονο χώρο για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα