30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Windows defender έρχεται στο Android

1 min read
Windows Security Feature2 10831 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να δούμε ένα τέλειο λειτουργικό σύστημα από τη Microsoft, αλλά κανείς νομίζω δεν μπορεί να πει τίποτα για το εξαιρετικό ενσωματωμένο antivirus των Windows το Defender.


Σε γενικές γραμμές δεν διαταράσσει την εμπειρία του χρήστη, λειτουργεί καλά και θα λέγαμε ότι κάνει σπουδαία δουλειά καθώς σε μεγάλο βαθμό εξαλείφεται ακόμα και η ανάγκη εγκατάστασης ενός ξεχωριστού antivirus.

Έτσι λοιπόν μετά από αυτήν την επιτυχημένη πορεία του η Microsoft θέλει να φέρει τον Defender και στο … Android;

Το CNBC αναφέρει ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει σύντομα μια έκδοση του Defender για Android, παρόλο που οι περισσότερες συσκευές Android έχουν ήδη μια εφαρμογή προστασίας από ιούς από προεπιλογή – το Google Play Protect.

Ενώ η κύρια λειτουργία του Defender θα ήταν η ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε μια συσκευή, η Microsoft υπαινίχθηκε ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του phishing, αν και δεν το ξεκαθάρισε πως ακριβώς θα το κάνει.

Η Microsoft φέρνει επίσης τον Defender σε iOS (που φαίνεται ακόμα πιο άσκοπο) και το Linux ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας για την έκδοση Android.

androidpolice

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα