30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όχι το 5G δεν θα με αφήσει ανίκανο!

1 min read
shutterstock tinfoil hat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η «αδικαιολόγητη» αυτή αφίσα δεν πρέπει ποτέ να προβληθεί ξανά, όπως ισχυρίστηκε η βρετανική υπηρεσία Advertising Standards Authority (ASA).


Μια ομάδα λοιπόν εκκεντρικών ανθρώπων γνωστή ως Electrosensitivity-UK, ισχυρίζονται ότι το 5G μπορεί τα προκαλέσει να πάνδεινα από καρκίνο έως διαταραχές στον ύπνο ακόμα και στειρότητα στους άνδρες.

Κυκλοφόρησαν λοιπόν μία αφίσα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η οποία είχε ως κύριο μότο “Πόσο ασφαλές είναι το 5G;”.

Στην επίμαχη αφίσα “απεικονίζονταν μια οικογένεια να βγάζει βόλτα τον σκύλο τους και να αναλύουν τα ερωτήματα τους σχετικά με τη νέα αυτή τεχνολογία” ενώ πιο κάτω υπήρχαν “τέσσερα αποσπάσματα από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου όπου περιγράφονταν λεπτομερώς τα σχόλιά τους που αντιτίθενται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας δικτύων 5G”,

Στα αποσπάσματα αυτά τονίζονταν κυρίως ότι “Η ανάπτυξη 5G είναι κάτι το απολύτως τρελό”, “Οι άνθρωποι δεν είναι πειραματόζωα ή ινδικά χοιρίδια”  και δηλώσεις από την ομάδα σχετικά με την «μειωμένη γονιμότητα, την κατάθλιψη, τα συχνά φαινόμενα διαταραχής του ύπνου, τους πονοκεφάλους, καθώς και τον καρκίνο».

Η γνωστή εκκεντρική ομάδα Electrosensitivity-UK ισχυρίζεται επίσης ότι τα ηλεκτρομαγνητικά μικροκύματα που χρησιμοποιεί το 5G είχαν χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή ακόμα και σε κάποιο μαζικό υπερόπλο ελέγχου ανθρώπινης μάζας.

Ωστόσο η Advertising Standards Authority (ASA) της UK ανέφερε: ότι τα επιχειρήματα αυτά είναι ανεπαρκή και ότι η εν λόγω ομάδα δεν μπόρεσε να στηρίξει τους τρομακτικούς ισχυρισμούς της, ότι το 5G θα προκαλέσει στειρότητα στους άνδρες, ή ότι θα “ψηθεί” το κεφάλι μας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ότι οι χρήστες του 5G θα καταντήσουν πειραματόζωα και συγκεκριμένα σαν “ινδικά χοιρίδια” και παρόλο που ορισμένα από τα άρθρα της ES-UK είναι επιστημονικής φύσεως, το μόνο πρόβλημα είναι ότι επικεντρώνονται στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε πειραματόζωα και όχι σε ανθρώπους, οπότε η ASA τους απέκλεισε.

 

Η τρέλα των ηλεκτρομαγνητικών μικροκυμάτων του 5G (millimetre waves)
Με τον όρο “millimetre waves”  η ομάδα φαίνεται να αναφέρεται στη χρήση του φάσματος μεταξύ 24GHz και 100GHz στην επόμενη γενιά του spec, 5G SA, δηλαδή ζώνες που είναι πολύ λιγότερο συμφορημένες από τις χαμηλότερες συχνότητες.

Οι νέες συσκευές 5G θα χρειαστούν εξειδικευμένα chipsets MMwave για ανάπτυξη – και μια ευρύτερη εξάπλωση μέσω βελτιστοποιημένων κεραιών σχηματισμού ακτίνων και εξαρτημάτων για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης σήματος που σχετίζεται με το μικρότερο μήκος κύματος.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, τα ηλεκτρομαγνητικά μικροκυμάτα του 5G δεν μπορούν να κάνουν ζημιά, καθώς όπως όλα τα ραδιοκύματα, δεν είναι ιονίζουσες ακτινοβολίες και επομένως δεν έχουν την ικανότητα να σπάσουν τους μοριακούς δεσμούς ή να βλάψουν τους βιολογικούς ιστούς.

Πάντως οι απόψεις του κόσμου διίστανται και η κοινή γνώμη είναι διχασμένη αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το 5G θα έρθει και θα μείνει γιατί πάνω του θα στηριχθεί όλη η τεχνολογία των επόμενων ημερών, από τις έξυπνες συσκευές μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την εικονική πραγματικότητα.

theregister

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα