![]()
Η Google προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής Google Messages, προσθέτοντας επιτέλους μια λειτουργία που επιτρέπει την ακύρωση της αποστολής μηνυμάτων. Μέσω του πρωτοκόλλου RCS (Rich Communication Services), οι χρήστες μπορούν πλέον να διαγράφουν όχι μόνο τα μηνύματα από τη δική τους οθόνη αλλά και από την οθόνη του παραλήπτη.
Η νέα λειτουργία εμφανίζεται όταν ο χρήστης επιλέγει ένα μήνυμα και πατάει το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων. Τότε του δίνεται η επιλογή ανάμεσα σε «Διαγραφή για όλους» και «Διαγραφή για μένα». Με τη διαγραφή για όλους, το μήνυμα αφαιρείται από τη συνομιλία όλων των συμμετεχόντων που χρησιμοποιούν συμβατές εκδόσεις της εφαρμογής, φέρνοντας το Google Messages κοντά στα χαρακτηριστικά που προσφέρουν άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Telegram.

Πρόκειται για μια λειτουργία που ήταν αναμενόμενη και πολύ σημαντική, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν την εγγενή εφαρμογή της Google. Επιπλέον, η Google έχει προσθέσει και τη δυνατότητα αναβολής ειδοποιήσεων από συγκεκριμένες συνομιλίες, προσφέροντας στους χρήστες καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των εισερχόμενων μηνυμάτων.
Η νέα αυτή δυνατότητα βοηθάει στην αποτροπή αποστολής μηνυμάτων που έγιναν κατά λάθος ή που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, προστατεύοντας έτσι την ιδιωτικότητα αλλά και τις επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις των χρηστών. Επίσης, πλέον η εφαρμογή υποστηρίζει και την αποστολή φωτογραφιών στην αρχική τους ποιότητα, κάτι που είναι χρήσιμο για εργασιακή αλλά και προσωπική χρήση.
Η Google έχει ξεκινήσει τη σταδιακή διάθεση αυτής της λειτουργίας σε όλους τους χρήστες του Google Messages, ώστε να γίνει πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική στα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι χρήστες στις μέρες μας.
Αυτές οι αλλαγές αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης του Google Messages και καθιστούν την εφαρμογή πιο λειτουργική και ασφαλή για επικοινωνία.








