16 Σεπτεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

PlayStation 6: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

1 min read
PLAYSTATION 6
5
(1)

Loading

Φαίνεται ότι θα ακούσουμε περισσότερα για το PlayStation επόμενης γενιάς νωρίτερα από το αναμενόμενο. Στις αρχές του 2024, η Senior Vice President της Sony, Naomi Matsuoka, ανέφερε σε συνέντευξή της στο Bloomberg, «Κοιτάζοντας μπροστά, το PS5 θα εισέλθει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του. Ενώ η Matsuoka δεν επιβεβαίωσε ρητά ότι το PlayStation 6 βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Sony θέτει ήδη τις βάσεις για την επόμενη κονσόλα της.

imagem 2022 12 09 152719203 1024x576 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν και υπάρχουν μόνο φήμες σε αυτό το σημείο, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να κάνουμε εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει το PS6. Πώς θα ταιριάξει με το PS5; Θα κάνει κάποιο από τα τρέχοντα παιχνίδια του PS5 το άλμα στο PS6; Και τι γίνεται με τους επερχόμενους τίτλους του PS5—θα δουν κυκλοφορία και στη νέα κονσόλα;

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα, εδώ είναι μια ματιά στο πιθανό μέλλον του PlayStation.

Εικασίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS6

Η πιο σημαντική υπόδειξη για το πότε μπορεί να κυκλοφορήσει το PS6 αναφέρεται στο 2027. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από ένα δικαστικό έγγραφο της Microsoft που σχετίζεται με την εξαγορά της Activision Blizzard. Σε αυτό, η Microsoft σημείωσε: «Μέχρι τη στιγμή που η SIE κυκλοφόρησε την επόμενη γενιά της κονσόλας PlayStation της (η οποία είναι πιθανό να συμβεί γύρω στο [διασκευασμένο]), θα είχε χάσει την πρόσβαση στο Call of Duty». Αν και η ακριβής ημερομηνία έχει διορθωθεί, ορισμένοι έχουν υποθέσει ότι αυτό ευθυγραμμίζεται με τη συμφωνία της Microsoft να διατηρήσει τους τίτλους Activision Blizzard στο PlayStation μέχρι το 2027. Αυτό υποδηλώνει ότι η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία κυκλοφορίας για το PS6 θα μπορούσε να είναι τα τέλη του 2027.

Κοιτάζοντας τους προηγούμενους κύκλους της κονσόλας, αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται λογικό. Τόσο το PlayStation 3 όσο και το PlayStation 4 είχαν διάρκεια ζωής επτά ετών πριν το διαδεχθούν οι αντίστοιχες κονσόλες επόμενης γενιάς. Με το PS5 να έχει κυκλοφορήσει το 2020, μια κυκλοφορία του 2027 θα ταίριαζε στο ίδιο μοτίβο. Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί, τα τέλη του 2027 ή μετά φαίνεται σαν μια ασφαλής πρόβλεψη για την κυκλοφορία του PS6.

Τιμή PlayStation 6

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε την ακριβή τιμή του PS6. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τις ιστορικές τάσεις τιμών και τις φημολογούμενες προδιαγραφές, μπορεί να έχουμε μια υπόδειξη. Είναι πιθανό το PS6 να κυκλοφορήσει σε τιμή τουλάχιστον 500 $. Άλλες φήμες δείχνουν ότι έρχεται με πιθανότητα τιμής κοντά στα 600 $. Αυτό, ειδικά εάν περιλαμβάνονται εξαρτήματα αιχμής.

Προδιαγραφές PlayStation 6

Προς το παρόν, υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες για το υλικό του PS6. Σύμφωνα με το Moore’s Law is Dead , η Sony αναμένεται να συνεχίσει τη συνεργασία της με την AMD, η οποία έχει τροφοδοτήσει το PS5 και αναμένεται να οδηγήσει και το PS5 Pro. Αυτή η συνεργασία θα διευκόλυνε τη συμβατότητα προς τα πίσω, μαζί με τη διευκόλυνση των εκδόσεων παιχνιδιών μεταξύ των γενεών. Η επόμενη γενιά τσιπ της AMD έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της το 2025, συμπίπτοντας με το υλικό στο εσωτερικό του PS6.

Αναμένουμε επίσης ότι το PS6 θα διαθέτει νέο SSD για περαιτέρω μείωση του χρόνου φόρτωσης και πιθανότατα θα προσφέρει τουλάχιστον 1 TB αποθηκευτικού χώρου, ειδικά εάν η Sony επιλέξει μια ψηφιακή μόνο έκδοση της κονσόλας.

Χαρακτηριστικά PlayStation 6

Ένα φημολογούμενο χαρακτηριστικό του PS6, σύμφωνα με το Insider Gaming , είναι κάτι που ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Αυτή η τεχνολογία φέρεται να επιτρέπει στα παιχνίδια να τρέχουν σε ανάλυση 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή 8K στα 60 fps. Αναφέρεται ότι αναπτύσσεται μια μειωμένη έκδοση του PSSR για το PS5 Pro. Ωστόσο, θα εφαρμοστεί πλήρως στο PS6.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα