16 Σεπτεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Galaxy Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2: Εσείς τι θα επιλέξετε;

1 min read
Galaxy Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εάν ρωτήσετε κάποιον γνωστό σας, που ασχολείται με την τεχνολογία και ειδικά με τα κινητά και τα gadgets, ποια είναι τα καλύτερα ασύρματα ακουστικά, σίγουρα θα σας πει τα AirPods Pro 2ης γενιάς. Η Apple αναμφισβήτητα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ωστόσο, τα νέα Samsung Galaxy Buds 3 Pro, με το ξεχωριστό τους στυλ, τον βελτιωμένο ήχο και την ακύρωση θορύβου, δίνουν τα ρέστα τους.

Δείτε όμως παρακάτω ποιο από τα δύο ξεχωρίσαμε και γιατί;

Galaxy Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2: Κατασκευή και σχεδίαση

Τα Galaxy Buds 3 Pro και τα AirPods Pro 2nd gen μοιάζουν αρκετά με την πρώτη ματιά. Αλλά αν κοιτάξτε προσεκτικά θα δείτε ότι ενώ τα AirPods έχουν πιο εργονομικό στρογγυλό σχεδιασμό τα Buds 3 pro μοιάζουν με κάτι σας δώρο που θα παίρνατε δωρεάν με ένα Tesla Cybertruck.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro vs Apple AirPods Pro 2nd Gen Design

Τα AirPods όχι μόνο είναι κομψά από άποψη σχεδιασμού, αλλά κάθονται άνετα και στα αυτιά μας. Σχεδόν εξαφανίζονται μόλις τα βάλουμε. Σε σύγκριση με την άβολη εφαρμογή της Samsung που πρέπει να τα αναπροσαρμόζουμε κάθε τόσο.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro vs Apple AirPods Pro 2ης γενιάς Look

Ίσως τα Buds 3 Pro να κάθονται πιο καλά στα δικά σας τα αυτιά, αλλά η Samsung έχει ανανεώσει τη θήκη για τα ακουστικά της, επιδιώκοντας έναν πιο συμπαγή σχεδιασμό με καθαρό καπάκι. Αν αναρωτιέστε σε τι χρησιμεύουν τα led φωτάκια, είναι ενδείξεις για χαμηλά επίπεδα μπαταρίας.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro Blade Lights

Η Apple κρύβει τα AirPods σαν σεντούκι θησαυρού στην ολόλευκη της θήκη και εκεί θα λέγαμε τελειώνουν οι διαφορές και αρχίζουν οι ομοιότητες. Και οι δύο θήκες διαθέτουν μια λυχνία LED που δείχνουν όταν φορτίζονται, έχουν κουμπί σύζευξης και θύρα USB-C. Και τα δύο υποστηρίζουν επίσης ασύρματη φόρτιση, επομένως δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα συνδέετε για να τα φορτίζετε.

Με βάση το σχεδιασμό, θα λέγαμε ότι η Samsung έκανε μια τολμηρή κίνηση αυτή τη φορά, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερες βελτιώσεις. Το γωνιακό στέλεχος φαίνεται φανταχτερό και σε κάποιους μπορεί να αρέσει πολύ, συχνά, όμως, θα βρεθείτε να ασχολείστε μαζί τους, και δεν είναι εύκολο να τα ξαναβάλετε στη θήκη τους ενώ τα AirPods απλά λιώνουν σαν βούτυρο στα αυτιά σας.

Ποιότητα ήχου

Πριν μιλήσουμε για την ποιότητα του ήχου, πρέπει να θυμάστε ότι τα AirPods Pro 2nd Gen κυκλοφόρησαν το 2022. Επομένως, η Samsung έχει ένα προφανές προβάδισμα ενώ, τα AirPods συνοδεύονται από ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα οδήγησης της Apple και το τσιπ Apple H2 τα Samsung Buds 3 Pro διαθέτουν δυναμικό πρόγραμμα οδήγησης διπλού καναλιού 10,5 mm και επίπεδο tweeter 6 mm.

Επίσης τα AirPods Pro 2 έχουν μια πολύ ισορροπημένη ηχητική υπογραφή. Καμία από τις συχνότητες δεν αισθάνεται υπερβολικά συντριπτική έναντι της άλλης, προσφέροντας ένα ευρύ αλλά άνετο ηχητικό στάδιο. Είναι κουρδισμένα αρκετά καλά, με τρόπο που θα άρεσε σε πολύ κόσμο. Ειδικά όταν παρακολουθείτε ταινίες ή ακούτε podcast. Αλλά στη μουσική, η Samsung δεν παίζεται!

Galaxy Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2: Spatial και 360 Audio

Η Samsung και η Apple προσφέρουν τη δική τους γεύση χωρικού ήχου. Υποτίθεται ότι σας δίνει μια καθηλωτική αίσθηση. Αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά μας άρεσε περισσότερο η εφαρμογή της Apple παρά της Samsung.Είναι επειδή η Apple σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εξατομικευμένο χωρικό ήχο χαρτογραφώντας και τα δύο σας αυτιά για να τον συντονίσετε για το κεφάλι σας.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro vs Apple AirPods Pro 2ης γενιάς Spatial Audio

Προσομοιώνει μια αίσθηση ευρυχωρίας όταν είναι ενεργοποιημένο σε σύγκριση με τα Galaxy Buds.

Ποιότητα μικροφώνου

Η Samsung επεσήμανε ότι προχώρησαν σε σχεδιασμό στελέχους για να βελτιώσουν την ποιότητα του μικροφώνου. Κάτι που τα AirPods Pro 2nd Gen κάνουν αρκετά καλά. Δεχτήκαμε κλήσεις και από τα δύο ακουστικά και νομίζω ότι οι προσπάθειες της Samsung αποδείχθηκαν καρποφόρες. Η ευκρίνεια του θορύβου είναι καλή και με τα δύο, αλλά σε καταστάσεις συνωστισμού ή υψηλού θορύβου περιβάλλοντος, δεν υπάρχει καν σύγκριση.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro εναντίον Apple AirPods Pro 2nd Gen Mic

Τα Buds 3 Pro ακούγονται καθαρά και φυσικά. Ακόμη και ο θόρυβος του φόντου μόλις που ακούγεται από το άτομο στην άλλη πλευρά. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στο ότι τα AirPods Pro έχουν ρύθμιση διπλού μικροφώνου, ενώ τα Galaxy Buds 3 Pro έχουν 3 μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό .

Ακύρωση θορύβου & ευκρίνεια.

Και τα δύο αυτά ασύρματα ακουστικά διαθέτουν λειτουργίες προσαρμογής, ακύρωσης θορύβου και διαφάνειας.

Ακύρωση θορύβου

Ας μιλήσουμε πρώτα για την ακύρωση θορύβου. Τα AirPods Pro 2nd Gen θεωρούνται συχνά το σημείο αναφοράς για την εξάλειψη του περιβαλλοντικού θορύβου, πίσω από το Bose Quiet Comfort Ultra. Αναμφίβολα, ο αλγόριθμος της Apple κάνει καλή δουλειά, σβήνοντας τον περιβάλλοντα θόρυβο και ακόμη και κρατώντας τον θόρυβο υψηλής συχνότητας μακριά.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro εναντίον Apple AirPods Pro 2ης γενιάς ANC

Όμως και τα Samsung Galaxy Buds 3 Pro δεν μένουν πίσω αφού κι αυτά τα ακουστικά κάνουον εκπληκτική δουλειά στην εξάλειψη του θορύβου. Οι περισσότεροι θόρυβοι παρασκηνίου εξαφανίζονται και, όπως τα AirPods, οι τυχαίοι δυνατοί ήχοι διαχειρίζονται σωστά, ώστε να μην ενοχλούν τα αυτιά σας.

Ευκρίνεια

Στα Galaxy Buds, η λειτουργία διαφάνειας φαίνεται πιο ανοιχτή, αυξάνει επίσης τον περιβάλλοντα θόρυβο, ειδικά την ανθρώπινη φωνή. Όταν μιλούσαμε με κάποιον, η φωνή μας ακουγόταν πιο φυσική με τα AirPods ενώ τα Buds 3 Pro είχαν μια μικρή τεχνητή πινελιά σε αυτό.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro vs Apple AirPods Pro 2ης γενιάς Adaptive

Galaxy Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2: Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα Galaxy Buds 3 Pro μπορεί να σας αντέξουν περίπου 6,5 ώρες με ενεργοποιημένη την ακύρωση θορύβου, ενώ τα AirPods Pro 2nd Gen έως και 5,5 ώρες . Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μία επιπλέον ώρα ακρόασης πριν τελειώσει η διασκέδαση και θα πρέπει να τα επανατοποθετήσετε στη θήκη για φόρτιση.

Τελικά τι να επιλέξω;

Σχέδιο θήκης λεπίδων Samsung Galaxy Buds 3 Pro

Είμαστε βέβαιοι, ότι, μετά από μία τόσο μεγάλη ανάλυση, σίγουρα θα έχετε κουραστεί, οπότε δεν θα μακρυγορήσουμε άλλο.

Η Samsung έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις φέτος, καθιστώντας τα Samsung Galaxy Buds 3 Pro την καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, ενώ η Apple σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις περισσότερες από τις λειτουργίες όπως το Spatial Audio σε παλαιότερες συσκευές, ενώ η Samsung το έχει περιορίσει στις νεότερες ναυαρχίδες της.

Σε άλλα τηλέφωνα Android, ακόμη και σε παλαιότερα smartphone Galaxy και συσκευές Apple, οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες απουσιάζουν. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και ήχο υψηλής ανάλυσης. Επομένως, εάν ψάχνετε να αγοράσετε μια νέα ναυαρχίδα της Samsung, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πάτε για τα Buds 3 Pro. Αλλά αν ψάχνετε μόνο για ακουστικά, θα συνιστούσαμε τα AirPods Pro 2nd Gen ή οποιαδήποτε άλλη premium επιλογή όπως το XM5 της Sony σε σχέση με αυτό.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα