7 Σεπτεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να Διατηρήσετε Ασφαλείς τις Πιο Ευαίσθητες Φωτογραφίες σας στο Google Photos

1 min read
google photos | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με την αυξανόμενη χρήση των ψηφιακών μέσων, η προστασία των ευαίσθητων φωτογραφιών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Το Google Photos προσφέρει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ασφάλεια αυτών των φωτογραφιών, γνωστό ως “Locked Folder” (Κλειδωμένος Φάκελος). Ακολουθούν οι βασικοί τρόποι για να διασφαλίσετε τις ευαίσθητες φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας αυτή τη δυνατότητα:

1. Ενεργοποίηση του Locked Folder

Για να χρησιμοποιήσετε τον Κλειδωμένο Φάκελο, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos και μεταβείτε στην καρτέλα “Βιβλιοθήκη” (Library). Εκεί, θα βρείτε την επιλογή “Utilities” όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον Κλειδωμένο Φάκελο. Για την πρόσβαση, απαιτείται η χρήση βιομετρικών δεδομένων όπως δακτυλικό αποτύπωμα, PIN ή αναγνώριση προσώπου.

2. Μεταφορά Φωτογραφιών στον Κλειδωμένο Φάκελο

Αφού δημιουργήσετε τον Κλειδωμένο Φάκελο, μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο σε αυτόν. Οι φωτογραφίες που μεταφέρονται στον Κλειδωμένο Φάκελο δεν θα εμφανίζονται σε άλλες συλλογές, αναζητήσεις ή αναμνήσεις.

3. Περιορισμός Στιγμιότυπων Οθόνης

Για αυξημένη ασφάλεια, το Google Photos δεν επιτρέπει τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης μέσα στον Κλειδωμένο Φάκελο. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητης διαρροής εικόνων.

iDrop News | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

4. Ρυθμίσεις Backup και Ασφάλεια Συσκευής

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις backup ειδικά για τον Κλειδωμένο Φάκελο. Επίσης, διατηρείτε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό της συσκευής σας για να προστατεύετε τα δεδομένα σας από τυχόν απειλές.

5. Ενημέρωση και Εκπαίδευση Χρηστών

Η τακτική ενημέρωση για τις τελευταίες τεχνικές ασφαλείας και η εκπαίδευση στη σωστή χρήση των διαθέσιμων εργαλείων είναι ζωτικής σημασίας. Η καλή γνώση των δυνατοτήτων και των περιορισμών του Google Photos θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις ευαίσθητες φωτογραφίες σας ασφαλείς.

Τι δεν μπορεί να κάνει ο κλειδωμένος φάκελος

Ο κλειδωμένος φάκελος είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά δεν είναι αλάνθαστο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Back It Up!: Για να είναι ασφαλείς οι κρυφές φωτογραφίες σας στο cloud, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ειδικά για τον Κλειδωμένο φάκελο. Είναι μια ξεχωριστή ρύθμιση από τα κανονικά αντίγραφα ασφαλείας.
  • Διατηρήστε το τηλέφωνό σας ασφαλές: Ο κλειδωμένος φάκελος λειτουργεί καλύτερα εάν το τηλέφωνό σας είναι ήδη ασφαλές. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή ξεκλείδωμα δακτυλικού αποτυπώματος για να διατηρήσετε ασφαλές ολόκληρο το τηλέφωνό σας, όχι μόνο τον Κλειδωμένο φάκελο.

Συμβουλές για επιπλέον ασφάλεια

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε τον Κλειδωμένο σας φάκελο ακόμα πιο ασφαλή:

  • Double Up with Two-Factor: Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό σας Google. Αυτό σας κάνει να εισάγετε έναν ειδικό κωδικό όταν συνδέεστε από μια νέα συσκευή, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.
  • Ενημερώσεις Keep You Safe: Ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό του τηλεφώνου σας και την εφαρμογή Google Photos. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε τις πιο πρόσφατες επιδιορθώσεις ασφαλείας.
  • Κρυπτογράφηση για το Extra Sensitive: Για τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή εφαρμογή κρυπτογράφησης που προσφέρει ακόμη ισχυρότερη προστασία από τον Κλειδωμένο φάκελο.

Κατανοώντας πώς λειτουργεί ο Κλειδωμένος φάκελος και κάνοντας αυτά τα επιπλέον βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό σχέδιο για να διατηρήσετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες και βίντεό ασφαλείς στο Google Photos.

Το Google Photos παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο για την προστασία των πιο ιδιωτικών σας στιγμών. Χρησιμοποιώντας σωστά τον Κλειδωμένο Φάκελο και τηρώντας τις βασικές αρχές ασφαλείας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι ευαίσθητες φωτογραφίες σας θα παραμείνουν προστατευμένες.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα