12 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Eurovision 2024: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο – Ακούστε τις υποψηφιότητες

1 min read
Eurovision 2024 AI | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τέσσερα τραγούδια που γράφτηκαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα διαγωνιστούν για μια θέση στον τελικό του Una Voce Per San Marino 2024 από το οποίο και θα προκύψει η συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (12/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Eurovoix, η Casperaki, μια εταιρεία τεχνολογίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τη μουσική παραγωγή και σύνθεση, συνεργάστηκε με τέσσερις καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα κομμάτια, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι τα τέσσερα αυτά τραγούδια, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στο YouTube, διαγωνίζονται για μια θέση στον εθνικό τελικό του Αγίου Μαρίνου. Ο συνδυασμός των σχολίων των στο YouTube και η κρίση μιας ειδικής επιτροπής θα αποφασίσει ποιο τραγούδι θα προκριθεί στην τελική φάση του Una Voce Per San Marino 2024.

Τα τέσσερα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν είναι τα εξής:

  • «Corazon De Mariposa» – Nicola Silva
  • «Dare To Dream» – Marie Wegener
  • «Neon Rain» – Meg Birch
  • «The Last Polar Bear» – Dana Gillespie

Σε ένα δελτίο Τύπου της Casperaki, η εταιρεία αποκάλεσε τα τραγούδια ως «μια συναρπαστική συγχώνευση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης δημιουργικότητας». Τα τραγούδια αναπτύχθηκαν αρχικά μέσω των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της Casperaki.

Στη συνέχεια, οι ερμηνευτές των τραγουδιών πήραν τα τραγούδια που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη τους και βασίστηκαν σε αυτά για να δημιουργήσουν την τελική εκδοχή των τραγουδιών. Η Casperaki δημοσίευσε τις αρχικές εκδόσεις αυτών των τραγουδιών στο κανάλι της στο YouTube.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση του Αγίου Μαρίνου να συνεργαστεί με την Casperaki για τη δημιουργία τραγουδιών με τεχνητή νοημοσύνη έρχεται σε αντίθεση με τις φήμες για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πέρσι, υπήρξαν αναφορές ότι η EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, εξέταζε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει εντελώς την τεχνητή νοημοσύνη από τον μουσικό θεσμό.

«Η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει»

Από την πλευρά του, ο TommyD, εκτελεστικός παραγωγός της Casperaki που ανέπτυξε τα τραγούδια, είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στη σύνθεση τραγουδιών, αφού δήλωσε:

«Η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. Δεν θα πάρει τη δουλειά σας, αλλά κάποιος που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, θα την πάρει. Η συνεργασία με την απίστευτη μηχανή της Casperaki για να μας δώσει ένα εφαλτήριο για τα κομμάτια της Eurovision ήταν ακριβώς σαν να είχαμε έναν άλλο τραγουδοποιό και τραγουδιστή στο στούντιο, ωστόσο ήταν πραγματικά εκπληκτικό και παραγωγικό! Νομίζω ότι ο κόσμος θα λατρέψει τα αποτελέσματα»

Υπενθυμίζεται ο νικητής του διαγωνισμού θα συμμετάσχει στο Una Voce Per San Marino 2024, τον εθνικό τελικό του κρατιδίου για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024. Ο εθνικός τελικός του Αγίου Μαρίνου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα εκπροσωπήσει το κράτος στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Για την ιστορία, ο Άγιος Μαρίνος διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του β’ ημιτελικού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη (09/05) στο Μάλμε της Σουηδίας και στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι, έπειτα από τη σχετική κλήρωση κατανομής που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακούστε τα 4 τραγούδια βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη

«Corazon De Mariposa» – Nicola Silva

«Dare To Dream» – Marie Wegener

«Neon Rain» – Meg Birch

«The Last Polar Bear» – Dana Gillespie

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα