Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Bard αναβαθμίζεται ενσωματώνοντας λειτουργίες του Gemini Pro

1 min read
google bard new features | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το ChatGPT, ο τεχνολογικός γίγαντας Google εγκαινίασε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για το AI chatbot Bard, εισάγοντας την ενσωμάτωση του Gemini Pro και την εισαγωγή της δημιουργίας εικόνων. Το Gemini είναι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Google που ξεπερνά την κατανόηση κειμένου και επιδεικνύει επάρκεια στην κατανόηση εικόνων, βίντεο και ήχου.

Με αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, ο στόχος είναι να ενισχυθούν οι δυνατότητες του Bard σε διάφορες γλώσσες και περιοχές, παρέχοντας στους χρήστες πιο προηγμένες λειτουργίες.

Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά του Google Bard.

  • Η Google έχει επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του Gemini Pro στο Bard σε περισσότερες από 40 γλώσσες και σε περισσότερες από 230 χώρες.
  • Η Large Model Systems, ένας εξέχων αξιολογητής γλωσσικών μοντέλων και chatbots, αναγνώρισε πρόσφατα την Bard με το Gemini Pro ως ένα από τα πιο προτιμώμενα διαθέσιμα chatbots.
  • Η Google αναφέρει ότι οι ανώνυμες αξιολογήσεις που διεξήχθησαν με κριτές από τρίτους προσδιόρισαν περαιτέρω την Bard με το Gemini Pro ως κορυφαία AI για συνομιλίες.
  • Η τελευταία ενημέρωση του Bard επιτρέπει πλέον στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες στα αγγλικά στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως.
  • Η Google αναφέρει ότι η λειτουργία αυτή καθίσταται δυνατή χάρη στο αναβαθμισμένο μοντέλο Imagen 2, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας.
  • Οι χρήστες μπορούν απλώς να εισάγουν μια περιγραφή, όπως “δημιουργήστε μια εικόνα ενός σκύλου που κάνει σερφ”.
  • Το Bard θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη και ποικίλη σειρά οπτικών μέσων, προσφέροντας ένα δυναμικό εργαλείο για να ζωντανέψουν οι δημιουργικές ιδέες.

Σύμφωνα με αναφορές, η Google πρόκειται να ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό υδατογράφησης απευθείας στα pixel των φωτογραφιών, που θα χρησιμεύει ως ένδειξη της παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην εφαρμογή τεχνικών πρωτοκόλλων και πρωτοκόλλων ασφαλείας για την αποτροπή της δημιουργίας εικόνων με τη συμμετοχή γνωστών προσώπων και τον περιορισμό της συμπερίληψης βίαιου, προσβλητικού ή σεξουαλικού περιεχομένου.

Από την άλλη πλευρά, η Google παρουσίασε επίσης το ImageFX, ένα πειραματικό φωτογραφικό εργαλείο που βασίζεται στο Imagen 2. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες χρησιμοποιώντας απλές οδηγίες κειμένου, ενθαρρύνοντας τη διαδραστική εξερεύνηση της δημιουργικής ΤΝ. Η ανατροφοδότηση των χρηστών από το ImageFX ενημερώνει άμεσα τους μηχανικούς της Google.

Παρόμοια με το Bard, όλες οι εικόνες που παράγονται μέσω του ImageFX θα φέρουν ετικέτες SynthID, ευθυγραμμισμένες με τις αρχές και τις τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές της Google για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το ImageFX έρχεται να προστεθεί στη σουίτα εργαλείων δημιουργίας AI της Google, συμπεριλαμβανομένων των MusicFX και TextFX, τα οποία παρουσιάστηκαν πέρυσι και είναι πλέον διαθέσιμα για δοκιμή στα Εργαστήρια Google.
via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα