Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Intel επενδύει 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ στο Ισραήλ

1 min read
Inte chip investment israel | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
5
(1)

Loading

Η Intel αναμένεται να λάβει επιχορήγηση ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση του Ισραήλ για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου παραγωγής τσιπ αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο νότιο Ισραήλ.

Το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Kiryat Gat, θα είναι η πέμπτη εγκατάσταση της Intel στο Ισραήλ και η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μέχρι σήμερα. Η κατασκευή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει το 2028.

Η επένδυση αποτελεί σημαντική ώθηση για την οικονομία του Ισραήλ και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αποτελεί επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στην ικανότητα του Ισραήλ να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ισραήλ. Είναι γνωστό ότι η Intel έχει μακρά ιστορία στο Ισραήλ, αφού εγκατέστησε την παρουσία της εκεί το 1974. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα σχεδόν 12.000 άτομα στο Ισραήλ και εξάγει προϊόντα αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια, η Intel έχει επενδύσει σημαντικά σε νέες παραγωγικές δυνατότητες. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει το δυνητικά μεγαλύτερο συγκρότημα κατασκευής τσιπ στον κόσμο στο Οχάιο, ενώ οι ανταγωνιστές της Samsung και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ή TSMC έχουν επίσης ανακοινώσει μεγάλα επενδυτικά σχέδια στις ΗΠΑ.

Το νέο εργοστάσιο της Intel αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ισραηλινή οικονομία. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες αξίας 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ισραηλινούς προμηθευτές κατά την επόμενη δεκαετία και η νέα εγκατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η επένδυση αναμένεται να ενισχύσει τη φήμη του Ισραήλ ως παγκόσμιου ηγέτη στη βιομηχανία ημιαγωγών. Η χώρα διαθέτει ήδη ένα ισχυρό σύμπλεγμα εταιρειών ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των Tower Semiconductor, Mellanox Technologies και Mobileye.

Η επένδυση της Intel αποτελεί σημαντική ώθηση για την οικονομία του Ισραήλ και αναμένεται να έχει διαρκή αντίκτυπο στην τεχνολογική υπεροχή της χώρας. Το νέο εργοστάσιο είναι ένα σημάδι ότι το Ισραήλ είναι ένας σοβαρός παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία τσιπ και είναι πιθανό να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις από άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα